Winni om værket i Vibegårds Runddel: God kunst skaber debat og vækker følelser
Illustration: Randi og Katrine

17. NOV 2017 • 11:36 • AF TOMMY KAAS

Winni om værket i Vibegårds Runddel: God kunst skaber debat og vækker følelser

Borgmester Winni Grosbøll er glad for den debat, der har været om den skulptur, der skal op i Vibegårds Runddel i Rønne.

Her er kunstnerduoen Randi og Katrine blevet bestilt til at opstille et kunstværk, og efter offentliggørelsen af tegningerne i Bornholms Tidende tidligere i år, har debatten raset.

Og det har været en god debat. Det siger Winni Grosbøll til DR.

– Fordi god kunst skaber også debat og vækker følelser hos folk. God kunst gør, at vi stopper op og bruger noget tankevirksomhed, siger hun i en artikel, hvor DR sætter fokus på polemikken om den bornholmske rundkørsel.

– Hvis man er lidt humoristisk anlagt, må man sige, at hvis det er det, der optager den bornholmske befolkning fire måneder i træk, så går det såmænd ret godt her på øen. Det er også et udtryk for, at problemerne her på øen heldigvis ikke er større, end at vi diskuterer rundkørsler.

At debatten også har været politisk, vækker til gengæld ikke megen glæde hos Randi og Katrine, der ikke betragter sig selv som provokerende kunstnere.

– Der er ingen politisk agenda med vores værk, siger Katrine Malinovsky til DR.

– Vi kan godt lide, hvis folk kigger nysgerrigt på værket og bliver overraskede. Rundkørslen er et funktionelt sted. Det er ikke et sted, man lader med symbolsk betydning, så vi kunne godt lide idéen om, at der skete noget overraskende i den, siger Katrine Malinovsky.

Find hele artiklen her.

SENESTE NYHEDER

14. AUG 2018 • 17:05 FOR ABONNENTER
10. klasser i modvind: Laveste antal i 10 år
14. AUG 2018 • 15:01 FOR ABONNENTER
Beboere: Tilladelse giver frit valg på alle hylder

MEST LÆSTE BORNHOLM

13. AUG 2018 • 13:26
Bornholmer meldt savnet i Polen
13. AUG 2018 • 13:10
Badning på Dueodde frarådes

Mest læste