Momsen spænder ben: Begrænset glæde over ny erhvervspakke

19. NOV 2017 • 12:11 • AF ANNA GUDMANN

Momsen spænder ben: Begrænset glæde over ny erhvervspakke

I sidste weekend faldt en aftale på plads mellem regeringen, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti om sænkelse af en række afgifter – den såkaldte erhvervspakke.

En af de afgifter, der er omtalt i aftalen, er rumvarmeafgiften for hoteller og restauranter.

”Aftaleparterne ønsker at lempe rumvarmeafgiften for hotellerne. Der iværksættes derfor en dialog med EU-Kommissionen om muligheder for målrettet at nedsætte hotellers rumvarmeafgiftssats.”

Det fremgår af aftalen mellem de tre partier. På landsplan er Horesta glade for udsigten til lavere rumvarmeafgifter.

Gabriela Jantzen er næstformand for Horesta Bornholm. Ifølge hende er det også positivt, at der er dialog om at sænke afgiften, og at der er fokus på turismen.

– Vi er rigtig, rigtig glade for, at der er fokus på turister, og det er godt, Horesta kommer hjem med noget. Men hvis jeg skulle give en lille smiley, så ville det nok ikke være det store smil, der blev givet, siger Gabriela Jantzen, der ejer restaurant Le Port i Vang.

Rumvarmeafgiften er kun et lille skridt i den rigtige retning, hvis man spørger næstformanden.

– Jeg synes, det er fint, men det er ikke fint nok. Hvis det virkelig skal batte, skal der noget helt andet til, tilføjer hun.

Det, der spænder ben for konkurrencedygtigheden for blandt andet restauranter, er ifølge Gabriela Jantzen nemlig momsen, der i Danmark ligger på 25 procent.

– Jeg kan ikke se, at vi kan være konkurrencedygtige med landene omkring os så længe, vi har så høj en moms. Hvis vi skal vækste turistmæssigt ligesom landene, vi sammenligner os med, og som vi konkurrerer med, så skal der gøres noget mere, siger hun.

SENESTE NYHEDER

14. AUG 2018 • 17:05 FOR ABONNENTER
10. klasser i modvind: Laveste antal i 10 år
14. AUG 2018 • 15:01 FOR ABONNENTER
Beboere: Tilladelse giver frit valg på alle hylder

MEST LÆSTE BORNHOLM

13. AUG 2018 • 13:26
Bornholmer meldt savnet i Polen
13. AUG 2018 • 13:10
Badning på Dueodde frarådes

Mest læste