Ritzau: I 20 kommuner kan borgmesteren sove roligt frem til valget
Foto: Berit Hvassum

10. NOV 2017 • 10:28 • AF TOMMY KAAS

Ritzau: I 20 kommuner kan borgmesteren sove roligt frem til valget

– Det går godt på klippeøen, som ifølge Dansk Erhverv kan prale af den største vækst i bnp per indbygger i perioden 2009-2015. En væsentlig årsag er Folkemødet i Allinge. Splid hos rivalen Venstre gør det ikke sværere for borgmester Winni Grosbøll (S).

Sådan skriver nyhedsbureauet Ritzau i en analyse over de kommuner, hvor den siddende borgmester "kan sove mere roligt end de fleste kolleger".

Bornholm er med andre ord blandt de 20 kommuner, hvor Ritzau forudser en valgaften uden den store kamp om borgmesterposten, idet socialdemokraten Winni Grosbøll altså står til at cruise tilbage i borgmesterkontoret efter den 21. november.

De 19 andre kommuner er Herlev, Herning, Varde, Ballerup, Ishøj, Rødovre, Albertslund, Roskilde, Kolding, Brøndby, Gentofte, Kalundborg, Tønder, Billund, Lemvig, Vejen, Vallensbæk, Odsherred og Jammerbugt.

Valgdramaet udebliver i disse kommuner "enten fordi borgmesterpartiet selv sidder på et overvældende flertal, der forekommer urealistisk at vælte, eller fordi andre partier på forhånd har tilkendegivet, at de bakker borgmesteren op", forklarer Ritzau om analysen.

AFSTEMNING

Stemmer du på Socialdemokratiet den 21. november?

Ja
NejSENESTE NYHEDER

26. SEP 2018 • 06:34 FOR ABONNENTER
Kommunens tilsyn: Det er godt at bo på Klippebo
25. SEP 2018 • 19:21 FOR ABONNENTER
Bopælspligten under lup: Nu venter Rønne, Nexø og Hasle
25. SEP 2018 • 17:44 FOR ABONNENTER
Farten skal ned på Nyker Strandvej

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste