Vejkaptajnen tager endnu et år hos BHS-Almeborg
Foto: Tommy Kaas

9. NOV 2017 • 12:26SPORT • AF KJELD LUNDBÆK

Vejkaptajnen tager endnu et år hos BHS-Almeborg

Bornholmske Jesper Kofod Andreasen tager endnu en sæson på vejen for BHS-Almeborg Bornholm.

Jesper Kofod Andreasen er en særdeles rutineret rytter,, idet han i 2018 kører sin sæson nummer 11 i den danske A-klasse. Han har kørt PostNord Danmark Rundt tre gange, ligesom den 29-årige bornholmer både har A-sejre, UCI-point samt en DM-medalje på sit cv.

Han er ud over at være rytter også en del af BHS-Almeborg Bornholms bestyrelse, ligesom han fungerer som coach for mange af holdets ryttere.

Det er også en glad sportsdirektør og storebror Christian, som har forlænget kontrakten med Jesper Kofod Andreasen.

– Jesper fungerer som vejkaptajn i mange løb, han er holdets træner, og så har han en ro og en erfaring, som gør livet for alle os sportsdirektører meget nemmere. Når han er i form, kan han vinde cykelløb og bidrage til, at de andre ryttere på holdet også bliver bedre, så jeg glæder mig meget over, at Jesper tager en sæson mere på landevejen i 2018.

– Jeg ved, at Jesper kunne lave så meget andet, så det er en gave for vores cykelhold, hver sæson han bliver på landevejen, tilføjer Christian Juul Andreasen.

Jesper Andreasen udtaler selv om den kommende sæson:

– Næste sæson bliver igen en rigtig spændende sæson for holdet. Vi har forstærket holdet en del og kommer nok i 2018 ud med det stærkeste team, som vi nogen sinde har haft. Jeg synes samtidig, at det er utrolig spændende at være en del af holdets udvikling. Jeg har en rolle, hvor jeg ud over at være cykelrytter også er den del af baglandet, og det synes jeg er rigtig spændende.

– Så længe jeg fortsat har lyst til at køre cykelløb, og udføre den hårde træning, som der skal til, så fortsætter jeg som rytter på holdet. For at de unge ryttere skal udvikle sig i den rette retning, så er det nødvendigt, at et hold også har erfarne ryttere, som de kan læne sig op ad, og her ligger min vigtigste opgave næste år. Dog har jeg stadig ambitioner om også at lave personlige resultater. Alle cykelryttere ved, at træningen bliver meget sjovere, når man opnår resultater en gang imellem.

Mest læste

15. DEC 2018 • 12:02 FOR ABONNENTER

Tre på stribe til Cort