Færre bornholmere får penge fra det offentlige

21. OKT 2017 • 09:14 • AF JAKOB MARSCHNER

Færre bornholmere får penge fra det offentlige

Næsten hver fjerde bornholmer mellem 17 og 64 år modtog sidste år enten kontanthjælp, dagpenge, sygedagpenge, førtidspension eller havde et fleksjob.

Dermed var Bornholm i 2016 den kommune i landet, hvor den sjette største andel af den voksne befolkning modtog en af de fem former for støtte fra det offentlige. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd har bearbejdet for netmediet Bias.

Bag tallene ligger dog også, at Bornholm har rykket sig den rigtige vej. Hvor helt præcis 23,4 procent modtog en af de fem overførselsindkomster sidste år, var andelen på 25,8 procent i 2013.

– Det skyldes først og fremmest, at det går godt på Bornholm. Der er gang i produktionen, byggeriet og turismen, og folk arbejder længere i turistbranchen. En hel del er flyttet fra passiv forsørgelse til at være i beskæftigelse, siger borgmester Winni Grosbøll (S).

– Det betyder rigtig meget for den enkelte, men det gør det også for kommunekassen. At vi får færre på passiv forsørgelse giver os penge til at understøtte de initiativer, der skal få det til at gå endnu bedre, siger hun.

Læs historien i Bornholms Tidende lørdag.

SENESTE NYHEDER

26. SEP 2018 • 06:34 FOR ABONNENTER
Kommunens tilsyn: Det er godt at bo på Klippebo
25. SEP 2018 • 19:21 FOR ABONNENTER
Bopælspligten under lup: Nu venter Rønne, Nexø og Hasle
25. SEP 2018 • 17:44 FOR ABONNENTER
Farten skal ned på Nyker Strandvej

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste