Stort o-løb udvides med bysprint

23. OKT 2017 • 07:19SPORT • AF KJELD LUNDBÆK

Stort o-løb udvides med bysprint

Igen i år løber orienteringsstævnet Höst Open af stabelen den sidste weekend i oktober, hvilket i år vil sige lørdag den 28. og søndag den 29, oktober.

Men i år er det også muligt at supplere stævnet med en bysprint i Gudhjems gader og omegn om fredagen.

Höst Open har indgået et samarbejde med Politiets Idrætsforening (PI) i København, som indebærer, at PI står som arrangør af fredagens O-sprint.

– Der har igennem flere år været forespørgsler på en fredags-sprint fra deltagere i Höst Open. Når man nu alligevel tager en weekend på Bornholm, kunne det jo være dejligt at få mulighed for at løbe tre løb i stedet for de tidligere kun to løb. Og vi ville gerne imødekomme dette ønske, fortæller stævneleder Miriam Asvarisch.

– Men da alle O-Løbere i Viking Atletik er beskæftiget med løbene lørdag og søndag, har vi indtil nu været nødt til at afvise ønsket. Efter sidste års stævne fik et medlem af Höst Open-udvalget imidlertid den idé at ”udlicitere” sprinten til en sjællandsk klub, og som den først adspurgte klub meldte PI positivt tilbage, forklarer Miriam Asvarisch.

By-sprinten i Gudhjem har indtil videre 349 tilmeldte, men flere kan nå at tilmelde sig i eftertilmeldingsperioden til og med den 23. oktober.

Lørdagens og søndagens Höst Open-løb havde ved den almindelige tilmeldingsfrists udløb 745 deltagere, hvilket arrangørerne betegner som meget tilfredsstillende, selv om det er et godt stykke fra sidste års deltagerantal på cirka 1.000 løbere.

Mest læste