Sådan vil de gøre kirkepladsen mere kendt

22. OKT 2017 • 06:16 • AF MARIE HOFMAN

Sådan vil de gøre kirkepladsen mere kendt

Kirkepladsen i Hasle har i denne uge fået et ansigtsløft. Frivillige og aktive folk i bytinget gik i gang med at male de forfaldne mure på kirkepladsen i mandags.

Der har længe været et ønske om at forskønne pladsen, fortæller Kaj Erik Mortensen, formand for Hasle Byting.

– Vi gik i gang med at rense murene og male dem. Det er et samarbejde mellem kommunen og grundejerne. Igennem mange år har vi ønsket at gøre noget ved den, fordi vi vil skabe noget opmærksomhed om pladsen, så den bliver kendt og brugt meget mere, fortæller han.

Kirkepladsen er forbundet med en sti, der fører ind til kirken og til Svartingedalskolen. For 25 år siden blev en parkeringsplads lavet. Den var tiltænkt som aflastning for bymidten, hvor særligt kirkegængere og forældre til skolebørn kunne parkere. Men ikke mange ved, at pladsen eksisterer, forklarer Kaj Erik Mortensen.

– Vi synes, det er vigtigt, at kirkegængere og forældre til skoleelever ved, at den er her, så man eksempelvis kan parkere her. Derudover kan den jo også bruges til aktiviteter for skoleeleverne, siger han.

Efter malerarbejdet er færdiggjort, ønsker man at igangsætte flere tiltag, så pladsen kan komme i brug.

– Vi håber at kunne gøre den ekstra attraktiv med eksempelvis striber til fortorv og noget skiltning, men vi er i løbende dialog med kommunen, siger Kaj Erik Mortensen.

SENESTE NYHEDER

24. JUN 2018 • 06:50 FOR ABONNENTER
Jens fra Hasle har opdraget det meste af VM-holdet
23. JUN 2018 • 16:06 FOR ABONNENTER
Bornholmere kan man ikke sælge hvad som helst
23. JUN 2018 • 12:19 FOR ABONNENTER
Tiden løb fra Villa Smart: Det intelligente hus er solgt
23. JUN 2018 • 10:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

22. JUN 2018 • 08:47
Tyv snuppede en højtaler

Mest læste