Juleskibet kan være på vej med en afløser – på land
Foto: Anders Liljeroth

19. OKT 2017 • 14:31 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

Juleskibet kan være på vej med en afløser – på land

3.-4. december sidste år slog juleskibet for 26. gang broklappen ned i Køge (eller København), og hele 7.275 gæster entrede i løbet af weekenden Povl Anker for at få lidt fornemmelse for bornholmsk julehygge, købe julegaver hos de 57 udstillere og i det hele taget mæske sig lidt i lokale specialiteter fra øen i Østersøen.

Men weekenden satte samtidig, i denne omgang, punktum for det populære fænomen.

Det er nemlig rederiet Færgen, der har arrangeret juleskibet alle årene, hvilket hver gang er resursekrævende for rederiet, og anstrengelserne skulle gerne tjene sig ind med flere solgte færgebilletter, men eftersom Færgen pr. 1. september 2018 bliver erstattet af Molslinjen, mener rederiet ikke, det kan svare sig at arrangere juleskib i år.

Til gengæld kan det nu være, at FrederiksborgCentret, Nordsjælland, vil præsentere et julearrangement, som kan minde om juleskibet.

Pernille Kofod Lydolph, direktør i Destination Bornholm, har i hvert fald skrevet ud til mulige deltagere i et sådant ”juleskib på land” og forklaret, at de vil blive kontaktet af FrederiksborgCentret.

Hun fortæller i brevet, at Gourmet Bornholm, som er en del af Regional Madkultur, og Destination Bornholm har været i dialog med centret med henblik på at forsøge at skabe en event, der kan skabe opmærksomhed omkring Bornholm i Nordsjælland.

– Nordsjællænderne (og københavnerne) er glade gæster på øen. Her kommer 54 procent af vores færgerejsende gæster fra, så vi håber og tror på et godt arrangement, skriver direktøren.

Arrangementet finder sted den 24.-25. november, men der skal dog være solgt minimum 75 moduler for, at det gennemføres.

Den 26. oktober 2017 vil der blive afviklet et informationsmøde om projektet på et endnu ikke oplyst sted.

SENESTE NYHEDER

11. DEC 2018 • 16:01 FOR ABONNENTER
Linda Persson: Fristen er for kort til at ansætte ny topchef

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste