Entreprenøren bliver dansk: Første spadestik til udvidet Rønne Havn kommer i år

18. OKT 2017 • 10:03 • AF HENRIK NIELSEN

Entreprenøren bliver dansk: Første spadestik til udvidet Rønne Havn kommer i år

Her til formiddag tog Rønne Havn A/S første skridt ind i ny tid for havnen. På et pressemøde i havnekontoret på Sydhavnsvej fortalte havnens ledelse, at der er indgået kontrakt med entreprenørvirksomheden Per Aarsleff A/S om første etape af havnens planlagte udvidelse frem mod 2050.

Havnen havde tre tilbud at vælge imellem, og Per Aarsleff er valgt foran Boskalis International B. V. og Rønne Port Expansion Contractors, som er et konsortium bestående af Deme Infra Marine Contractors NV, M. J. Eriksson A/ S og Dredging International NV.

– Vi har været så privilegerede at have et særdeles kompetent ansøgerfelt og har på baggrund af den samlede evaluering besluttet at tildele entreprisen til Per Aarsleff A/S, fortæller administrerende direktør Thomas Bendtsen fra Rønne Havn.

Vanddybden øges til 11 meter
Efter planen bliver første spadestik til udvidelsen taget senere på året, og hos Per Aarsleff glæder man sig til at gå i gang med arbejdet.

– Vi er glade for at vi blev valgt til at stå for entreprisen i fase 1 og glæder os til at tage fat på opgaven, som uden tvivl vil få stor betydning for det bornholmske erhvervsliv, siger Rene Kold Søndergaard, der er kontraktsansvarlig hos Per Aarsleff.

Konkret omfatter første etape af havneudvidelsen en ny ydre bølgebryder på godt 1.100 meter, en multifunktionel terminal med en kajlængde på 300 meter, et 40 meter bredt leje til tungt materiel og et 150.000 kvadratmeter stort havneareal. Desuden øges vanddybden til 11 meter.

Klar til store krydstogtskibe
Ledelsen på Rønne Havn er ikke i tvivl om, at eksekveringen af fase 1 vil øge havnens konkurrencedygtighed, hvilket er et hovedformål med udvidelsen, der indgår i havnens Masterplan 2050.

– Første fase vil betyde, at vi relativt hurtigt kan tiltrække nye forretningsområder, samtidig med at rollen som forsyningshavn til Bornholm fremtidssikres. Det er et scenarium, som hele organisationen længe har set hen imod, og som nu er en realitet, siger Thomas Bendtsen.

De nye havnefaciliteter betyder blandt andet, at Rønne Havn kan tage imod de helt store krydstogtskibe på cirka 350 meter. Men det er ikke det eneste forretningsområde, hvor havnen ser muligheder.

– Det betyder også, at Rønne Havn får langt større mulighed for at positionere Bornholm som service- og installationsbase i forbindelse med, at opgaverne ved de planlagte vindfelter i Østersøen udvikles, siger Thomas Bendtsen.

Læs mere i Bornholms Tidende onsdag.

SENESTE NYHEDER

11. DEC 2018 • 16:01 FOR ABONNENTER
Linda Persson: Fristen er for kort til at ansætte ny topchef
11. DEC 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste