Helt frivilligt: Voksne mænd stresser sig selv over evne i Vestermarie

17. OKT 2017 • 07:03 • AF HOLGER LARSEN OG JAKOB MARSCHNER

Helt frivilligt: Voksne mænd stresser sig selv over evne i Vestermarie

– Jeg kommer ikke til at sove i de næste 24 timer, og de bliver meget hårde. Hver gang siger jeg "Aldrig igen", siger Jay Dodson.

Englænderen er en prominent gæst ved De Gule Spejderes landspatruljeturnering i Vestermarie. For han er leder af Baden-Powell-Scouts, navngivet efter spejderbevægelsens grundlægger. Dodson deltager i turneringen for tiende gang.

250 spejdere deltager i turneringen, både børn, unge og voksne. Og de voksne står ikke tilbage for de yngres lyst til at vinde nogle af turneringens forskellige discipliner.

– De voksne vil i løbet de 24 timer typisk få en opgave hver time. De bliver stressede, for det er ofte opgaver, de ikke kan nå på en time. Så er de nødt til at vurdere, hvad der bedst kan betale sig at gøre ud fra, hvor mange point, de kan tjene på opgaverne, forklarer Margon Sørensen, formand for den europæiske del af den internationale spejderorganisation WFIS.

Lejren slutter i dag efter intense konkurrencer om alt fra opgaveløsning over orienteringsløb og til, hvor pænt deltagerne taler til hinanden - eller hvor godt de koger deres havregrød.SENESTE NYHEDER

26. SEP 2018 • 06:34 FOR ABONNENTER
Kommunens tilsyn: Det er godt at bo på Klippebo
25. SEP 2018 • 19:21 FOR ABONNENTER
Bopælspligten under lup: Nu venter Rønne, Nexø og Hasle
25. SEP 2018 • 17:44 FOR ABONNENTER
Farten skal ned på Nyker Strandvej

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste