Cykelklub: DM i cykling kommer aldrig tilbage til Bornholm
Foto: Berit Hvassum

12. OKT 2017 • 16:56SPORT • AF KJELD LUNDBÆK

Cykelklub: DM i cykling kommer aldrig tilbage til Bornholm

Det vakte stor opmærksomhed overalt – ikke bare her på øen, at den dengang kun ni-årige Bornholms Cycle Club i 1966 fik lov til at arrangere DM i landevejscykling på Bornholm.

Løbet blev en stor succes. Aldrig er et dansk mesterskab blevet kørt på så krævende en rute, og kun 14 af de 77 ryttere fuldførte.

Ud over de mange bakker blæste det en halv pelikan på DM-dagen, og som om det ikke var nok, blev løbet også 20 kilometer længere end først oplyst. En fejlopmåling gjorde, at løbet blev på 206 kilometer – noget, der ikke mindst passede vinderen, den senere prof-stjerne Ole Ritter.

Men hvorfor har DM-feltet ikke siden lagt vejen forbi Bornholm?

– Det er blevet for kommercielt. Allerede i 1970’erne begyndte det at blive et spørgsmål om, hvem der ville betale mest for at få lov til at arrangere DM-løbene, siger den tidligere BCC-formand Kim Mortensen.

– I dag er det helt udelukket, at vi kan få et DM til Bornholm. Nu er det et arrangement, der varer i flere dage med både holdkørsel, enkeltstart og samlet start i flere aldersklasser. Det kan vi slet ikke klare.

Mest læste