Dong vil opsætte vindmøller i havet ud for Ystad

12. OKT 2017 • 09:11 • AF RITZAU / TOMMY KAAS

Dong vil opsætte vindmøller i havet ud for Ystad

Dong, som snart bytter navn til Ørsted, undersøger forudsætningerne for at ekspandere til Sverige. Virksomheden vil undersøge bundforholdene for fem potentielle vindkraftsparker, heraf tre ud for Skånes kyst.

Det skriver Sydsvenskan.

Hvert projekt vil indebære en total investering på godt 70 milliarder svenske kroner og mindst en af parkerne – en park ud ud for Ystad – skulle bestå af vindmøller med en effekt på mindst 10-12 megawatt.

– Vi har et stort fokus på havvind. Sverige har rige ressourcer af havvind i syd, hvorimod de fleste holdbare svenske energikilder ligger i nord. Vi undersøger markedet, men har absolut ikke truffet nogle beslutninger endnu, siger Ulrik Stridbæk, chef for energi og økonomi hos Dong, til Sydsvenskan.

Det første skridt for virksomheden er at ansøge om tilladelse til undersøgelse af bundforholdene fra de svenske myndigheder, for at kunne undersøge sandbunde og vindforhold.

Desuden planlægger virksomheden at mødes med kommunerne langs den skånske sydkyst for at informere om deres planer. Virksomheden kommer også til at indsamle synspunkter fra det svenske forsvar, søfarts- og fiskeriindustrien.

– Men det som bliver helt afgørende for hvordan vi agerer bliver om Sverige kan holde havvind fri fra tilslutningsafgifter. Hvis vi skal engagere os i Sverige skal der komme regler som ligner de danske, siger Ulrik Stridbæk til Sydsvenskan.

Ud over de tre mulige vindkraftsparker ud for Skåne er der planer for en ud for Blekinge og en syd for Gotland, begge på den svenske østkyst.

SENESTE NYHEDER

19. FEB 2018 • 18:57 FOR ABONNENTER
Knudsker IF jubler over godt regnskab og medlemsfremgang
19. FEB 2018 • 16:20 FOR ABONNENTER
Mandagens leder: Hvad gør du nu, Løkke?
19. FEB 2018 • 15:05 FOR ABONNENTER
Legedag skaber sammenhold i Poulsker
19. FEB 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste