Indenrigstrafikken falder i Københavns Lufthavn
Foto: Allan Rieck

11. OKT 2017 • 13:00 • AF RITZAU / TOMMY KAAS

Indenrigstrafikken falder i Københavns Lufthavn

2.672.710 passagerer lagde turen forbi Københavns Lufthavn i september måned, og dermed var der stort set status quo i forhold til samme måned sidste år.

Faktisk er der tale om et lille fald på 0,1 procent, og det skyldes i høj grad et fald i indenrigstrafikken på 7,3 procent.

Det skriver Ritzau.

– Især mange i hovedstaden kender ikke til mulighederne for eksempelvis at flyve til Sønderborg, Bornholm eller Midtjylland, siger administrerende direktør Thomas Woldbye.

Og september er ingen enlig svale. Kigger man på årets første ni måneder, er antallet af indenrigspassagerer faldet med 5,7 procent.

Den udvikling vil lufthavnen nu have vendt. Det handler ifølge Thomas Woldbye om at gøre danskerne mere opmærksomme på indenrigsruterne.

– For mange danskere er indenrigsfly simpelthen forsvundet fra radaren, når de skal rejse på tværs af landet, siger han.

Som en konsekvens har Københavns Lufthavn i samarbejde med de regionale lufthavne og luftfartsselskaberne lanceret en kampagne. Den skal sætte mere skub i indenrigstrafikken.

Aalborg er fortsat den mest populære indenrigsrute ud af København. 79.593 passagerer fløj mellem hovedstaden og Nordjylland i september, og det gør ruten til den sjettemest benyttede fra København samlet set.

21. SEP 2018 • 15:38 FOR ABONNENTER

Rapport: Beboerne er tilfredse med Toftegården

21. SEP 2018 • 14:26 FOR ABONNENTER

Fredagens leder: Så kommer vi til at se meget til Povl Anker

Mest læste