Rasmus Quaade fortsætter karrieren hos BHS-Almeborg: Jeg er stadig sulten
Rasmus Quaade interviewes af TV 2 Sport. Foto: BHS-Almeborg

4. OKT 2017 • 11:00SPORT • AF KJELD LUNDBÆK

Rasmus Quaade fortsætter karrieren hos BHS-Almeborg: Jeg er stadig sulten

BHS-Almeborg Bornholm forstærker sig til 2018-sæsonen og henter en markant profil til holdet i skikkelse af den tidligere medaljevinder ved OL i Rio, 27-årige Rasmus Quaade.

Den kommende BHS-Almeborg-rytter har et imponerende cv. På landevejen har han vundet DM i enkeltstart to gange, han har flere gange vundet medaljer ved EM og VM i enkeltstart for U23-ryttere, mens hans største resultat ved senior-VM er en sjetteplads, også i enkeltstart.

Rasmus Quaade har også opnået en række fornemme placeringer på banen, bl.a. sølv og bronze ved VM i holdforfølgelsesløb og senest også en bronzemedalje i holdforfølgelsesløbet ved OL i Rio.

Selv om han stadig er en af verdens hurtigste baneryttere, indgår han ikke i langtidsplanlægningen frem imod OL i Tokyo i 2020. Til den tid vil han være 30 år.

Rasmus Quaade har tidligere i to sæsoner været professionel på de to prokontinental-hold CULT Energy og Team Stölting.

I år har han kørt på Giant Castelli-holdet, hvor han var med til at vinde DM i holdtidskørsel, men blev ledig på markedet, da Giant Castelli-ledelsen for få dage siden meddelte, at holdet lukker efter denne sæson på grund af sponsormangel.

Af personlige resultater i denne sæson vandt Rasmus Quaade en UCI-sejr, da han vandt 3. etape i Europa Tour-løbet Ronde de l'Oise i Frankrig, hvor det også blev til en tredjeplads i det samlede klassement.

I etapeløbet Fleche Du Sud i Luxembourg blev Rasmus Quaade nr. to på 3. etape og nummer fire i det samlede klassement, mens det i Kreiz Breizh Elites-løbet i Frankrig blev til en tredjeplads på 4. etape og en samlet syvendeplads.

Det blev også til en tredjeplads i endagsløbet Scandinavian Race i Uppsala.

Sportsdirektør Christian Juul Andreasen fortæller om sin seneste tilføjelse til truppen:

– Det er fantastisk, at det er lykkedes os at hente en profil som Rasmus Quaade til holdet. Han har mange kvaliteter, som vi får hårdt brug for i den kommende sæson. Han er en klasserytter, som kan køre enkelstarter, gå i udbrud, køre etapeløb samt meget mere. Jeg synes, han har udviklet sig meget som rytter i år, og jeg tror da også, at vores hold har en række kvaliteter, som kan være med til at gøre ham bedre.

Rasmus Quaade udtaler selv om sin nye kontrakt:

– Jeg startede allerede dialogen med Christian om at køre for BHS-Almeborg-holdet i slutningen af august. Da jeg forlod dansk cykling i 2014, var holdet kun et lille hold, men da jeg vendte tilbage til dansk kontinentalholdscykling i år, blev jeg overrasket over, hvor meget der var sket med holdet. BHS-Almeborg Bornholms set up og styrker er på fuld højde med de andre danske hold, og holdet har en række kvaliteter, som gør, at de får utrolig meget ud af hver eneste rytter.

– Jeg har stadig ambitioner om at være en stærk temporytter og komme til VM - og måske også komme ud til det store udland igen i fremtiden. Jeg er stadig sulten efter at opnå store mål. Jeg synes bestemt ikke, at man er færdig, fordi man er fyldt 27 år, så jeg glæder mig til, at jeg forhåbentlig skal opnå store ting sammen med mine nye holdkammerater hos BHS-Almeborg Bornholm.

Mest læste