3 gode råd til at spare på elregningen

SPONSERET AF BEDREBOLIGLIV.DK

3 gode råd til at spare på elregningen

Den gennemsnitlige, danske familie har et elforbrug på 6.300 kWh om året. Størstedelen af dennes procentdel forbruges på underholdning såsom fjernsyn og computer. Det giver stof til eftertanke, når man som forbruger ved, at andet forbrug i hjemmet bruges på dagligt basis - eksempelvis lys og madlavningsapparater. Der er heldigvis energi og penge at spare, hvis bare man vil uddanne sig selv en smule og dermed blive mere energibevidst.

Masser af el-penge at spare i hjemmet
Et af de helt store el-forbrugere foruden fjernsyn og anden elektronik til underholdning er de hårde hvidevarer. Her er der særligt mange besparelser at hente ved at udskifte sin gamle kummefryser med én med et godt energimærke. Holder man øje med de let tilgængelige energimærker, kan man læse sig frem til, hvor meget energi de enkelte hvidevarer forbruger. Her er energimærke A+++ den mindst krævende på elregningen.

På samme måde kan man gøre sig mange besparelser ved at erhverve sig strømbesparende elektronik i hjemmet og endvidere gøre brug af en såkaldt elspareskinne, som slukker for al elektronik, når apparaterne er i standby. Man kan da tage det næste, energibevidste skridt og installere grønne teknologier i boligen. På den måde kan man også spare på elforbruget. Selvom det er en omstilling i hus og hjem, så kan det betale sig, når man tager et kig på elregningen. Grøn teknologi, som solceller på taget og jordvarmeanlæg, er noget, danskerne i høj grad har taget til sig. Ved solceller produceres strøm ligesom ved vindmøller – udelukkende på naturlig drivkraft og teknologiske celler.

Gør dig selv en læsetjeneste
Ønsker man som forbruger at blive mere energibevidst og erhverve sig kundskab om, hvordan elregningen kan nedjusteres, så kan man finde masser af kyndig vejledning via bolighjemmesider på nettet. En energibevidst hverdag sikrer ikke blot økonomiske besparelser men er med til at gøre os mere opmærksomme på, hvordan vi lever fornuftigt og gør os mere skånsomme overfor naturen.

Læs flere gode råd på Bedreboligliv.dk.



22. FEB 2019 • 17:01 FOR ABONNENTER

Svaneke: Mere kontrol kunne finansieres af flere fastboende

22. FEB 2019 • 16:22 FOR ABONNENTER

Karamel Kompagniet uddelte gave til kunde nummer 20.000

22. FEB 2019 • 15:51 FOR ABONNENTER

Menighedsråd vil bygge nyt hus tæt på kirken

Mest læste

22. FEB 2019 • 14:18 FOR ABONNENTER

DBU-formand klar til genvalg i 2020