Loft: Uddannelser vil være Danmarks bedste gave til Bornholm
Foto: Berit Hvassum

25. SEP 2017 • 12:47 • AF JAKOB MARSCHNER

Loft: Uddannelser vil være Danmarks bedste gave til Bornholm

Det er helt fint, hvis Bornholm kan få flere statslige arbejdspladser end de fem, som det er blevet til nu. Men at få uddannelser flyttet ud vil være endnu bedre. Det skriver Bornholms kommunaldirektør Peter Loft i et debatindlæg på den politiske netavis Altinget.

"Den allerstørste håndsrækning, man kunne række de mere afsides beliggende kommuner, vil være flere uddannelsesmuligheder", skriver Peter Loft.

"Den måned hvert år, hvor flest borgere forlader Bornholm, er august. Det er især de mange unge, der forlader øen for at tage en uddannelse på ”fastlandet”. Det er ikke i sig selv et problem, tværtimod."

"Derimod er det et problem, at ikke ret mange vender tilbage. Hvis der var flere uddannelser på Bornholm, kunne det dels reducere fraflytningen, dels ville vi kunne tiltrække unge udefra, som måske under forløbet får smag for de bornholmske kvaliteter. Særligt interessant ville det være, hvis der var specifikke uddannelser, som naturligt kunne placeres her, og som kun kunne tages på Bornholm", skriver kommunaldirektøren.

Læs mere i Bornholms Tidende mandag.

SENESTE NYHEDER

16. JUL 2018 • 19:11 FOR ABONNENTER
Rasmus Nøhr: Vi er bagud i musikbranchen og må tænke nyt

MEST LÆSTE BORNHOLM

16. JUL 2018 • 13:58
Naturbrand i Nyker

Mest læste