Hjemmepleje kan blive anderledes end normalt sidst på året
Foto: Scanpix

25. SEP 2017 • 07:32 • AF JAKOB MARSCHNER

Hjemmepleje kan blive anderledes end normalt sidst på året

I november og december kan bornholmske ældre, der modtager hjemmepleje, komme ud for, at hjælpen ikke bliver helt, som den plejer. Det fortæller kommunens Center for Ældre i et oplæg, som social- og sundhedsudvalget behandler i dag.

Nogle ældre vil få mindre personlig pleje og praktisk hjælp end normalt. Nogle vil få besøg på et andet tidspunkt end planlagt. Og nogle vil opleve, at ét besøg bliver delt op i to besøg.

Til den tid vil det altsammen skyldes, at kommunen fra november sætter ind med en ny praksis med det mål at bruge færre vikarer i hjemmeplejen. Brugen af vikarer er i de seneste år steget, så vikarer sidste år modtog 13 procent af hjemmeplejens lønkroner.

Planen indebærer, at hjemmeplejen nu ansætter flere faste medarbejdere - og at medarbejdere på deltid bliver tilbudt at gå op i tid. På den måde søger hjemmeplejen at blive bedre i stand til at lade fastansatte medarbejdere dække ind ved fravær i stedet for at bruge vikarer.

For de ældre skulle slutresultatet gerne blive, at de i højere grad end nu vil få besøg af de samme kendte medarbejdere. En anden "undtagelsesvis" konsekvens vil dog være, at der kan komme dage med mindre hjælp end planlagt. Det vil kunne ske, når hjemmeplejere har fravær uden varsel.

På samme måde vil også hjemmeplejens medarbejdere opleve både en positiv og en negativ konsekvens af planen om at bruge færre vikarer: Den positive er, at arbejdsglæden gerne skulle øges, fordi de i højere grad end i dag kommer til at arbejde sammen med de samme kolleger - og arbejde med de samme ældre.

Den negative konsekvens er, at hjemmeplejerne vil kunne opleve forringede vilkår, fordi hjemmeplejens ledelse også har brug for fleksibilitet, når den tilrettelægger arbejdet.


SENESTE NYHEDER

16. JUL 2018 • 19:11 FOR ABONNENTER
Rasmus Nøhr: Vi er bagud i musikbranchen og må tænke nyt

MEST LÆSTE BORNHOLM

16. JUL 2018 • 13:58
Naturbrand i Nyker

Mest læste