Avis: Allan Kuhn er favorit til trænerjob i Sverige
Foto: Scanpix

23. SEP 2017 • 19:03 • AF KJELD LUNDBÆK

Avis: Allan Kuhn er favorit til trænerjob i Sverige

Den bornholmske fodboldtræner Allan Kuhn er ikke bare i spil til den ledige trænerpost i Örgryte IS, der spiller i den næstbedste række i Sverige. Han er også klubbens førstevalg til jobbet, erfarer avisen Göteborgs-Posten.

Som aktiv spillede Kuhn for Örgryte IS i årene 1997-2000. På det tidspunkt lå Göteborg-klubben fast parkeret i den bedste svenske række, Allsvenskan.

Allan Kuhn, der for snart et år siden blev fyret, selv om han havde ført Malmö FF frem til det svenske mesterskab, blev fornylig set på sin gamle hjemmebane i Göteborg, Gamla Ullevi, og det satte straks gang i rygterne om, at han var i byen for at drøfte en trænerkontrakt med Örgryte IS.

På det tidspunkt var der ifølge GP fire kandidater til jobbet, der blev ledigt, da klubben midt i sæsonen fyrede træner Marcus Lantz.

Siden er feltet blevet reduceret, så der i følge GP's oplysninger nu kun er to kandidater tilbage: 49-årige Allan Kuhn og 51-årige Roar Hansen. Og af dem er Allan Kuhn ifølge Göteborgs-Posten førstevalget, hvis han økonomisk kan presses ind i et budget, hvor der også skal være plads til den midlertidige træner, klub-ikonet Sören Börjesson.

Han har en længerevarende kontrakt med ÖIS og tiltænkes stadig en rolle omkring førsteholdet. Samtidig vil man gerne beholde Fredrik Björck som assistenttræner.

Roar Hansen førte i 2012 det gamle mesterhold Öster tilbage til Superettan, derefter var han i to år tilknyttet Helsingborgs IF, der sidste år rykkede ud af Allsvenskan, og lige nu arbejder han som manager i Åtvidabergs FF. Sidste år førte han Åtvidabergs FF op i Superettan, men blev siden afsat som træner på grund af dårlige resultater.

Örgryte-direktør Joacim Nordh ønsker ikke at kommentere historierne i Göteborgs-Posten:

– Vi havde 15 navne fra starten, og nu er vi nede på to med lidt forskellige profiler. Jeg vil ikke kommentere nogle navne, og vi har ingen panik, selv om jeg tidligere har sagt, at vi gerne vil have den nye træner på plads inden udgangen af september, siger Joacim Nordh.

Mest læste