Ekspert: Storken vil vende tilbage til Bornholm
Foto: Berit Hvassum

23. SEP 2017 • 07:04 • AF HOLGER LARSEN

Ekspert: Storken vil vende tilbage til Bornholm

– Jeg tror bestemt, at storken vender tilbage til Bornholm indenfor en årrække. Specielt fordi vi "tilhører" den østlige bestand, hvor der er masser af storke i Østeuropa, mens storkene i Jylland hører til den vestlige bestand, hvor man har problemer med mangel på føde og lav ynglesucces.

Det siger dyrlæge og bestyrelsesmedlem i Dansk Ornitologisk Forening på Bornholm, Carsten Andersen. Det er meget længe siden, at vi har haft ynglende storke på Bornholm. En skriftlig kilde nævner, at der var et storkepar i 1890, har Carsten Andersen fundet frem til.

Carsten Andersen oplyser, at storken, der i de seneste dage har befundet sig i Nyker, stammer fra storkeprojektet i Skåne. Det kan man se, fordi den på benene har farveringe, der bruges i Skåne, og som identificerer præcis hvilket kuld, fuglen tilhører.

– Storke skal til Afrika om vinteren. Så det er naturligt for den først på efteråret lige så stille at bevæge sig sydpå, og tegner man en streg fra Skåne til Ægypten, går den over Bornholm, siger han.

Er det derfor, vi af og til ser storke på Bornholm?

– Ja. Det er det ofte. Om foråret ser vi nogle gange også storke, der ikke har ringe på. De kommer så fra Polen eller nogle gange det østlige Tyskland.

SENESTE NYHEDER

18. DEC 2017 • 04:27
19-årig mand dræbt i soloulykke
17. DEC 2017 • 15:31 FOR ABONNENTER
Møbelfabrikken har købt syværksted
17. DEC 2017 • 12:44 FOR ABONNENTER
Sådan fungerer myrernes klimaanlæg

MEST LÆSTE BORNHOLM

18. DEC 2017 • 04:27
19-årig mand dræbt i soloulykke

Mest læste