Margit og Robert sælger legendariske Louisekroen: Sådan gik det til da de købte den
Foto: Allan Rieck

21. SEP 2017 • 15:02 • AF PETER TIEMROTH

Margit og Robert sælger legendariske Louisekroen: Sådan gik det til da de købte den

Tidligere på ugen kunne vi fortælle, at Margit og Robert Hansen har solgt Louisekroen i Bølshavn, som de har ejet i næsten 40 år. Mindre kendt er historien om, hvordan de i sin tid købte stedet - og hvem Louise egentlig er.

Margit Hansen har været med næsten fra starten i 1973, hvor jyske Grethe Damgaard åbnede steakhouse – dengang noget nyt på Bornholm – i det over 200 år gamle husmandssted, som hun byggede totalt om. Stalden blev til køkken. Kroen er opkaldt efter fru Damgaards datter.

Margit Hansen blev ansat allerede efter få måneder. Hendes baggrund var en ansættelse på Kanns Hotel i Aakirkeby, ligesom hun havde hjulpet en del til på det nærliggende Skottehjemmet i Bølshavn.

Ejerskabet kom i stand, da Margit Hansen en aften kom hjem fra gymnastik, og gemalen Robert havde hørt, at Louisekroen skulle sælges. Personalet vidste intet.

– Skal vi købe det? var hendes umiddelbare reaktion.

Og Robert svarede: Ja – hvis du kan.

Så gik turen til kroens pengeinstitut, hvor hun plejede at bære fortjenesten op. Og knapt var hun kommet inden for døren igen derhjemme, før telefonen kimede.

– Du kan bare handle, lød det fra bankbestyreren i Østermarie.

Hun stod og kiggede sig om i den tomme stue. Gemalen var i marken. Her opsøgte hun ham.

– Så må vi jo se at komme i gang, lød hans tørre konstatering.

Louisekroen har været til salg i længere tid, men Margit og Robert Hansen, der begge er fyldt 70 år for nogle år siden, har ikke villet sælge for enhver pris. Derfor har de trofast holdt gang i livsværket sommer efter sommer, som de altid har gjort, mens de har ventet på den rette køber.

Louisekroen vil holde åbent med de nuværende ejere til og med søndag den 22. oktober, oplyser EDC Bornholmerbo.

Mest læste