Forhindring er væk: Nu kan kunstmuseet gå videre i Rø
Allan Rieck

21. SEP 2017 • 10:32 • AF JAKOB MARSCHNER

Forhindring er væk: Nu kan kunstmuseet gå videre i Rø

Bornholms Kunstmuseum og Bornholms Museum kan gå videre med arbejdet om at lade de to museer smelte sammen på Helligdommen i Rø. Den alvorligste forhindring mod projektet er netop faldet væk.

Den kom fra Akademiraadet, der tdiligere skarpt kritiserede den amerikanske arkitekt James Carpenters planer for ikke at tage tilstrækkelige hensyn til landskabet omkring museet.

Den kritik efterkom de to bornholmske museer ved at lade en dansk landskabsarkitekt og en dansk tegnestue moderere byggeprojektet sammen med James Carpenter. I Akademiraadets øjne er det faldet så godt ud, at rådet nu er vendt på en tallerken i sagen.

"Det udløser stor glæde og tilfredshed i Akademiraadet, at man fra Bornholms Kunstmuseums side har taget vores bekymringer i forbindelse med den kommende udvidelse af museet til efterretning. Vi sætter pris på at være blevet taget med på råd og på jeres invitation til en konstruktiv dialog", skriver Akademiraadet i et brev til Lars Kærulf Møller, direktør for Bornholms Kunstmuseum.

"Vi oplever, at man nu har skabt et scenarie, hvor der er alle gode muligheder for, at James Carpenter får forløst sit interessante projekt. Det vil nu ske i bedste samklang med både den landskabelige helhed og den eksisterende museumsbygning, og vi støtter fuldt ud op om det valgte team."

"Vi ønsker jer al mulig lykke i den videre proces og ser frem til at besøge museet, når det en gang står færdigt", fortæller Akademiraadet endelig i brevet, der er underskrevet af formand Milena Bonifacini.


SENESTE NYHEDER

21. OKT 2017 • 10:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

20. OKT 2017 • 08:24
Mand pissede på politiet
20. OKT 2017 • 07:21
Sognepræst søges – igen

Mest læste