Kommunen efterlyser én samlet stemme fra Nexø: Her er den
Foto: Berit Hvassum

19. SEP 2017 • 16:03 • AF ELISABETH KROGH

Kommunen efterlyser én samlet stemme fra Nexø: Her er den

– Vi har åbenbart ikke været gode nok til at få os selv på lystavlen inde hos kommunen, siger Mogens Vibe, formand for Østtinget, om hvorfor der både indefra i Nexø og udefra – blandt andet hos kommunen – stadig efterlyses et fælles talerør for Nexø.

For Nexø har allerede et fælles talerør: Østtinget.

Østtinget har eksisteret siden 2014, og alle Nexøs store foreninger er medlem af tinget, som derfor netop er den paraply over foreningerne, som efterlyses. Alligevel oplever Østtinget, at henvendelser fra kommunen til lokalsamfundet Nexø ikke går til Østtinget, der dermed får svært ved at udfylde sin rolle.

– Henvendelser fra kommunen går ofte til Erhvervsgruppe Øst eller til borgerforeningen. Der har vi ikke været gode nok, for kommunen skal være klar over, hvem de skal henvende sig til, og det må vi prøve at råde bod på, siger Mogens Vibe.

Kirstin Blomgren er medlem af Østtingets bestyrelse for turistforeningen. Hun mener, at der har været inerti fra kommunens side.

– Der er meget "plejer" i det. Det tager noget tid, mener hun, før det står klart for alle, at Østtinget er det overordnede talerør for Nexø.

Læs mere i Bornholms Tidende tirsdag.

SENESTE NYHEDER

18. DEC 2017 • 04:27
19-årig mand dræbt i soloulykke
17. DEC 2017 • 15:31 FOR ABONNENTER
Møbelfabrikken har købt syværksted
17. DEC 2017 • 12:44 FOR ABONNENTER
Sådan fungerer myrernes klimaanlæg

MEST LÆSTE BORNHOLM

18. DEC 2017 • 04:27
19-årig mand dræbt i soloulykke

Mest læste