Venstres program går ret blødt til Winni Grosbøll
Foto: Jens-Erik Larsen

19. SEP 2017 • 08:46 • AF JAKOB MARSCHNER

Venstres program går ret blødt til Winni Grosbøll

Venstres program til kommunalvalget den 21. november er ret langt fra en krigserklæring mod borgmester Winni Grosbøll (S). Venstre præsenterede tirsdag klokken 8.30 i Aakirkeby-Hallerne et program, der i lange stræk anerkender, at det går godt på Bornholm.

"Bornholm er under positiv forandring. Vi har knækket befolkningsreduktionskurven. Virksomhederne efterspørger flere medarbejdere. Turiststrømmen er øget og sæsonen forlænget, der udbydes billigere færgebilletter. DAT åbner ruter til nye destinationer. Der optimeres på ældreområdet med nye plejecentre og der arbejdes på en forbedret livskvalitet på plejecentrene med etablering af lokale køkkener", skriver Venstre tidligt i sit 20 sider lange valgprogram.

"Men selv om det er positive forandringer, mener vi, at det også er tid til at se på om Bornholm udvikler sig i den retning, vi gerne vil. Hvilken betydning har det, at der kommer flere personbiler til øen? Når Rønne Havn gennemfører en større udbygning, vil der kunne anløbe krydstogtsskibe med 4000 passagerer, hvordan vil det påvirke vores hverdag? Er vi klar til at modtage det store antal turister på en gang?", fortsætter Venstre.

Utvetydig kritik får Socialdemokratiet kun i et afsnit om kommunens økonomi. Budgetterne er skredet på børne- og ungeområdet og i ældreplejen, der begge har socialdemokratiske udvalgsformænd.

"Budget 2017, der blev gennemført uden Venstres deltagelse, har desværre budt på en øget driftsudgift for Bornholm, der bevirker, at det bliver vanskeligt at holde økonomien indenfor de afsatte rammer. At driftsudgifterne er løbet løbsk var forventeligt, det er svært for Socialdemokratiet at holde en fornuftig økonomisk politik, det kan ses i flere udvalg", skriver Venstre.

Herefter erklærer partiet sig enig i kommunens overordnede økonomiske kurs.

"Erfaringen fra de sidste fire år er, at en fast økonomisk politik, hvor ekstrabevillinger normalt ikke gives, har givet det bedste resultat. Det vil Venstre gerne videreføre i den kommende periode", hedder det i Venstres valgprogram.

SENESTE NYHEDER

16. JUL 2018 • 19:11 FOR ABONNENTER
Rasmus Nøhr: Vi er bagud i musikbranchen og må tænke nyt
16. JUL 2018 • 16:58 FOR ABONNENTER
Bornholmerbus missede færgen efter kø på broen
16. JUL 2018 • 14:35 FOR ABONNENTER
Hele historien: Pia og Christian sagde ja til hinanden
16. JUL 2018 • 13:58
Udrykning til naturbrand
16. JUL 2018 • 13:50 FOR ABONNENTER
Mandagens leder: Kold krig eller varm luft?

MEST LÆSTE BORNHOLM

16. JUL 2018 • 13:58
Udrykning til naturbrand
16. JUL 2018 • 05:51
Det larmer stadig i Spektakel-bar

Mest læste