Forurening får følger: Hasle Vandværk bliver renoveret
Foto: Allan Rieck

14. SEP 2017 • 17:05 • AF HOLGER LARSEN

Forurening får følger: Hasle Vandværk bliver renoveret

En større renovering er i gang på Hasle Vandværk. Den direkte årsag er forureningssagen fra sidste efterår.

En af de mange rutinemæssige vandkontroller gav dengang udslag for E-coli bakterier, hvilket er indikator for, at der er spor af afføring i vandet. Der blev udsendt en kogeanbefaling til forbrugerne, og der kom til at gå nogle dage, før den kunne ophæves, da man skulle være sikre på, at forureningen var skyllet ud af ledningsnettet.

Man fandt hurtigt ud af, at forureningen skyldtes en utæthed i den store hovedbeholder på vandværket på Simblegårdsvej, så der var kommet overfladevand ned i beholderen. Beholderen blev tømt og koblet fra ledningsnettet. Siden er vandet til forbrugerne pumpet ud fra en mindre beholder under vandværket.

PL Entreprise er nu begyndt på reparationen af den store beholder, så den atter kan tages i drift.

– Vi har taget jorden af, og så lægger vi tagpap på som membran henover dækslet og halvanden meter ned langs siderne. Der lægges nye dobbelte dæksler på med to låg, så vi er sikre på, at de er tætte. Når vi alligevel har det hele gravet op, laver vi også nye rør ind til beholderen, nye ventiler og en ny målerbrønd, der er tæt og god at komme ned i for at tage vandprøver, siger driftsleder Per Hald fra Bornholms Energi og Forsyning.

SENESTE NYHEDER

19. NOV 2017 • 19:24 FOR ABONNENTER
Kommunen er på vej væk fra benzinbilerne
19. NOV 2017 • 10:48 FOR ABONNENTER
En regnorm kan ikke drukne

MEST LÆSTE BORNHOLM

18. NOV 2017 • 19:02
Her er Nexøs fire nye skulpturer
18. NOV 2017 • 07:38
204.000 kr. til museet

Mest læste