Bornholms Ældreråd ikke helt tilfreds med tre store initiativer
Foto: Joachim Ladefoged, Scanpix

13. SEP 2017 • 13:02 • AF JAKOB MARSCHNER

Bornholms Ældreråd ikke helt tilfreds med tre store initiativer

"Vi er sådan set godt tilfredse. Men:". Sådan melder Bornholms Ældreråd på tre punkter ud efter sit møde tirsdag.

Ældrerådet hilser det for det første med tilfredshed, at hjemmeplejen fik tilført flere penge med sidste uges budgetforlig: Godt 11 millioner kroner næste år, lidt mindre i de følgende to år. Men:

"Ældrerådet er dog bekymret over besparelserne på vikarområdet og dokumentationsområdet. Vi finder det ikke muligt at forvente besparelser på disse områder, tværtimod", fortæller Ældrerådet.

Det samme gælder de kommende køkkener på plejecentrene. Her fik kommunen i foråret tilsagn om 33 millioner kroner fra staten. Nu er udfordringen at finde ud af, om produktionen af maden skal i udbud, om Devika fortsat skal lave maden, eller om man skal tænke produktionen sammen med den, der finder sted i køkkenet på Bornholms Hospital.

"For Bornholms Ældreråd er det vigtigste, at de ældre får en god, sund og næringsrigtig kost, og at der fortsat produceres specialkost. Der skal fortsat være valgmulighed for den enkelte borger, hvorfra de vil have maden leveret", oplyser Ældrerådet før endnu et "men":

"Ældrerådet er skeptisk overfor en sammenlægning af to forskelligartede køkkener med hver deres fokusområde."

Også statsmidlerne til værdig ældrepleje får et ord med på vejen. Hvordan de penge skal bruges, godkendte kommunens socialudvalg i august, og Ældrerådet tager til efterretning, hvordan pengene vil blive brugt.

"Men Ældrerådet havde gerne set, at man var blevet inddraget tidligere i processen med at fordele midlerne", fortæller Ældrerådet.SENESTE NYHEDER

15. JUL 2018 • 19:09 FOR ABONNENTER
Det sker ikke hver dag: Sjældent fund opdaget ved Arnager
15. JUL 2018 • 08:23 FOR ABONNENTER
Tørken koster dyrt: Landbrug har taget hul på vinterfoderet

MEST LÆSTE BORNHOLM

14. JUL 2018 • 06:02
Aakirkeby er klar til retrofest
14. JUL 2018 • 08:13 FOR ABONNENTER
Handelsstandsforening: Handl lokalt for alles skyld

Mest læste