Bornholmske skoler tæppebombes med kondomer

11. SEP 2017 • 20:02 • AF JAKOB MARSCHNER

Bornholmske skoler tæppebombes med kondomer

Seks bornholmske uddannelsesinstitutioner har fået tilsendt store mængder kondomer. Nogle vil blive delt ud i denne uge, men der er kommet så mange, at der også vil være et lager til senere brug.

De mange kondomer skyldes, at Sundhedsstyrelsen i denne uge kører kampagnen Kun med Kondom. På Bornholm deltager STX, HHX og HTX på Campus, 10. Klasseskolen, Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole og UCC Bornholm.

– Vi har fået plakater, t-shirts og et hav af kondomer, som elevrådet deler ud til fredagsbaren. Der er nok så mange, at der også vil være nok til næste fest, fortæller Ann Due, uddannelsesleder på HHX og HTX.

Kampagnen har kørt hvert år i de seneste otte år, og har i år særligt fokus på kønssygdommen klamydia, der for kvinder kan føre til barnløshed, hvis den ikke bliver behandlet.

Antallet af konstaterede tilfælde af klamydia har været faldende på Bornholm siden 2010, men det er ikke nødvendigvis en positiv historie. En del af forklaringen kan nemlig være, at færre vælger at blive undersøgt hos lægen.

Sidste år blev 91 bornholmere konstateret smittet med klamydia. I 2010 blev der konstateret 156 tilfælde, og herfra faldt tallet år for år på nær i 2015, hvor det steg til 168 fra 117 året forinden.

Læs mere i Bornholms Tidende mandag.

SENESTE NYHEDER

22. MAR 2018 • 15:04 FOR ABONNENTER
Pressenævnet frikender Bornholms Tidende i Grennessminde-sag
22. MAR 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste