Københavnske veganere langede ud efter Bornholm: Det her er godt nyt
Julie Fensbo åbner vegansk cafe i Rønne. Foto: Berit Hvassum

10. SEP 2017 • 14:15 • AF KRISTINA HERLEV WULFF

Københavnske veganere langede ud efter Bornholm: Det her er godt nyt

Det var en lidt flad fornemmelse, da de københavnske veganere Karina Schramm og Kasper Hansen steg af færgen i Rønne i april måned.

– Da vi stod der og var kommet af færgen, så havde vi jo sat næsen op efter at få en god, vegansk brunch. Men så måtte vi købe et par tørre boller og smøre lidt marmelade på, fortæller Kasper Hansen.

Han og hustruen havde ellers fået at vide fra deres bornholmske venner, at de ikke skulle forvente det store udbud af veganske restauranter og madoplevelser på øen.

– Bornholm kan ikke rigtig levere. Man kan jo finde vegansk mad, men der er få valgmuligheder på spredte lokationer, mener Kasper Hansen.

– Når man går ud for at spise, er udvalget desværre meget begrænset.

Karina Schramm og Kasper Hansen har hjemmesiden veganer.nu, fordi de gerne vil oplyse om livet og mulighederne som veganere. Der har de også nedfældet deres oplevelser med Bornholm som vegansk ferieø.

For dem kommer åbningen af en vegansk cafe som en virkelig kærkommen nyhed.

– Jeg synes, det er supergode nyheder. Det er rigtig fint at få nye valgmuligheder til veganere og vegetarer og til alle andre, der vil prøve at spise vegansk mad, lyder reaktionen fra Kasper Hansen.

Han mener, der også kan være et ekstra gode ved at have en vegansk cafe på øen.

– Så kan det måske også skabe lidt opmærksomhed og gøre, at de veganere, der nu bor derovre, tager familie og venner med og præsenterer dem for vegansk mad. Og så kan det være, at de opdager, at det ikke er så mærkeligt eller farligt, som de måske render rundt og tror, lyder det håbefuldt fra Kasper Hansen.

SENESTE NYHEDER

26. MAJ 2018 • 11:14 FOR ABONNENTER
Strategien i Nyker virker: Der er penge i kiks og knækbrød
26. MAJ 2018 • 10:10
Affald er farligt for dyrelivet
26. MAJ 2018 • 10:00NAVNE
Dødsfald
26. MAJ 2018 • 06:22 FOR ABONNENTER
NB Bornholm skal vinde i dag: Vi har noget at bevise

MEST LÆSTE BORNHOLM

25. MAJ 2018 • 08:50
Tyv stjal 380 kvadratmeter loft

Mest læste