Sillehoved om besøg fra storken: Den var på udflugt for sjov
Foto: Jens-Erik Larsen

10. SEP 2017 • 12:41 • AF TOMMY KAAS

Sillehoved om besøg fra storken: Den var på udflugt for sjov

Lidt kongelig har man da lov at være, sagde den hvide stork med sine dannebrogsfarvede røde ben og fløj til Rønne. Her satte den sig på en skorsten og var sur, for Dronningen var sejlet hjem med Dannebrog.

Sådan skrev naturvejleder Søren P. Sillehoved i denne uge i Bornholms Tidende, efter at en stork havde sat sig for at slå et smut forbi Bornholm.

Ynglende hvide storke er sjældne i Danmark, men meget almindelige i Polen hvor man stadig har gammeldags drevet landbrug, forklarer Søren Sillehoved.

Der har dog en halv snes år været et såkaldt storkeprojekt i Skåne, og derfra flyver storkene ofte væk og tager på svingture.

– Der blev set en lille flok hvide storke på øen for en måned siden, og en flok på hundrede kredsede over Nexø for et par år siden, fortæller han

– De svenske storke trækker ikke om efteråret til Sydafrika. De laver bare for sjov lange udflugter og tager ruten Bornholm til Nordtyskland. Derfra flyver storkene til Lolland og tager med ”fugleflugtslinen” over Storstrømsbroen og Øresundsbroen tilbage til Sverige. De vender altid tilbage til de andre storke i Skåne.

– Storken tog sig et hvil under mellemlandingen i Rønne søndag aften, fortæller Søren Sillehoved.

Se video fra besøget herunder:SENESTE NYHEDER

26. MAJ 2018 • 11:14 FOR ABONNENTER
Strategien i Nyker virker: Der er penge i kiks og knækbrød
26. MAJ 2018 • 10:10
Affald er farligt for dyrelivet
26. MAJ 2018 • 10:00NAVNE
Dødsfald
26. MAJ 2018 • 06:22 FOR ABONNENTER
NB Bornholm skal vinde i dag: Vi har noget at bevise

MEST LÆSTE BORNHOLM

25. MAJ 2018 • 08:50
Tyv stjal 380 kvadratmeter loft

Mest læste