Mange flygtninge på Bornholm er parat til et job

8. SEP 2017 • 19:31 • AF MARIE HOFMAN

Mange flygtninge på Bornholm er parat til et job

Bornholm ligger højt på listen, når det kommer til at vurdere sine flygtninge som jobparate. Det viser en ny landsdækkende undersøgelse lavet af Dansk Erhverv.

Med en andel på 78,6 procent jobparate er Bornholm næsten med i den førende fjerdedel af alle landets kommuner. Og det er positivt, mener Peter Halkjær, chefkonsulent i Dansk Erhverv og tovholder på undersøgelsen.

– Der er jo forskellig forvaltningspraksis i kommunerne, men vi ser generelt, at mange kommuner er for forsigtige med at vurdere flygtningene som jobparate. Her gør Bornholm det rigtige, siger han.

Mange af de flygtninge, der står på kanten af arbejdsmarkedet, bliver oftere vurderet som aktivitetsparate i stedet for jobparate. Det skubber dem længere væk fra arbejdsmarkedet, mener Peter Halkjær.

Forskellen på at være job- og aktivitetsparat ligger i, at man som aktivitetsparat borger stadig får tildelt kommunal støtte og hjælp og altså ikke indgår på arbejdsmarkedet på almindelige vilkår.

Hos Bornholmske Flygtningevenner genkender man det positive billede.

– Vi er selvfølgelig meget glad for udviklingen, for der er ikke noget vores flygtninge hellere vil end at komme i arbejde, fortæller Gitte Grønnegaard, formand for Bornholmske Flygtningevenner.

SENESTE NYHEDER

17. JAN 2018 • 16:35 FOR ABONNENTER
Åvangsskolen har en plan for et bedre arbejdsmiljø
17. JAN 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

16. JAN 2018 • 04:38
Synnøve Søe er død

Mest læste