Minister på besøg: Bornholm som test-ø skal overvejes
Foto: Allan Rieck

8. SEP 2017 • 13:00 • AF LISBET HOLST

Minister på besøg: Bornholm som test-ø skal overvejes

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars-Christian Lilleholt (V) var efter formiddagens rundvisning i Bornholms Energi & Forsynings nyrenoverede flisvarmeværk fredag meget positiv overfor Bornholm som grøn testø for hele Danmark.

Ministeren fik en rundvisning på værket i selskab med borgmester Winni Grosbøll (S), viceborgmester Søren Schow (V) og de to bornholmske folketingsmedlemmer Peter Juel Jensen (V) og Lea Wermelin (S).

Efter rundvisningen var der frokost, hvor klimaministeren blev præsenteret fra en konkretisering af kommunens og forsyningsselskabets forslag til og ønske om at gøre øen til national grøn testø.

Skal Bornholm være grøn testø?

– Det er en mulighed. Efter besøget i dag synes jeg absolut, at det er positivt og noget, der skal overvejes, siger Lars-Christian Lilleholt til Bornholms Tidende.

– Nu kan jeg jo ikke træffe den afgørelse alene. Det er noget, som vi blandt andet skal drøfte i energiforligskredsen, men det er et emne jeg vil tage op, og som jeg ser nogle muligheder og perspektiver i, blandt andet fordi Bornholm er et afgrænset geografisk område.

– Jeg ser også, at der er en erhvervsmæssig interesse omkring det. Vi ser et energiselskab og en kommune, som bakker det rigtig, rigtig godt op, siger Lars-Christian Lilleholt.

Læs meget mere i Bornholms Tidende fredag.

SENESTE NYHEDER

22. MAR 2018 • 15:04 FOR ABONNENTER
Pressenævnet frikender Bornholms Tidende i Grennessminde-sag
22. MAR 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste