Gebyr på 30 kroner møder kritik: Hæveautomater på vej i kystbyer

18. AUG 2017 • 06:06 • AF JAKOB MARSCHNER

Gebyr på 30 kroner møder kritik: Hæveautomater på vej i kystbyer

Hæv penge lige her - mod et gebyr på 30 kroner.

Det har denne sommer været et nyt tilbud på Bornholm fra det internationale firma Euronets. Automaterne har været stillet op i Dueodde, i Allinge og i Snellemark Centret i Rønne.

Næste år vil firmaet gerne udvide, så også Nexø, Svaneke, Snogebæk og Gudhjem får hæveautomater. Det har Euronets netop meddelt kommunens Center for Teknik og Miljø, der er involveret, fordi kommunen nogle steder vil skulle give tilladelse.

De tre første hæveautomater er alle placeret på steder, hvor kommunen ikke har skullet give grønt lys. I en mail fortæller Euronets kommunen, at de tre første automater denne sommer har givet firmaet et ”positivt resultat”.

Undtagen i Snogebæk har Euronets aftaler på plads med samarbejdspartnere, der skal stille plads til rådighed, i alle de fire byer, hvor selskabet gerne vil stille flere hæveautomater op, fortæller Euronets også.

Bortset fra at nogle placeringer altså skal godkendes, er markedet for at opstille hæveautomater frit, har Frederiksborg Amts Avis tidligere beskrevet.

Derfor - og fordi Euronets er internationalt - er hævegebyret på 30 kroner det samme, som hvis man hævede sine penge i en automat i New York.

Automaterne bliver typisk stillet op i områder med mange turister.

– Der er mange penge i det - og vekselkursen er ofte dårlig, sagde økonom og betalingsekspert Troels Hauer Holmberg fra Forbrugerrådet tidligere på året til Frederiksborg Amts Avis.

– Det er ude af proportioner, at det skal koste så meget. Det er lidt at tage de små lokalsamfund som gidsler, sagde Mette Tolstrup fra Tisvildeleje til avisen.

I Tisvildeleje er automaten fra Euronets den eneste i byen.

SENESTE NYHEDER

24. NOV 2017 • 16:51
Sådan ser regionsrådet ud
24. NOV 2017 • 16:49 FOR ABONNENTER
Black friday har stadig ikke overtaget Bornholm
24. NOV 2017 • 14:30 FOR ABONNENTER
ASG og Stig Rossen i bragende succes
24. NOV 2017 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste