Peter Madsen: Der hviler en forbandelse over ubåden
Peter Madsen føres væk af politiet efter at ubåden Nautilus sank for seks dage siden. Foto: Scanpix

16. AUG 2017 • 18:28 • AF JAKOB MARSCHNER

Peter Madsen: Der hviler en forbandelse over ubåden

Opfinder Peter Madsen sendte for knapt to et halvt år siden en SMS, der kom til at stå i et nyt lys med svenske Kim Walls forsvinden fra ubåden og lørdagens varetægtsfængsling af Madsen på mistanke om uagtsomt manddrab.

"Du skal nok tænke det sådan, at der hviler en forbandelse over Nautilus. Den forbandelse er mig. Der bliver ikke ro om Nautilus så længe jeg findes", skrev Peter Madsen i starten af marts 2015 til sine hidtidige partnere i Ubådsforeningen UC3 Nautilus.

Peter Madsen har hidtil brugt ubåden som led i sine raketforsøg i Østersøen ud for Nexø.

Bag Peter Madsens SMS lå, at raketbyggeren fra starten af 2015 kom i konflikt med ubådsforeningen om, hvem der ejede ubåden, som Peter Madsen havde stået i spidsen for at bygge.

"Du kan ikke hæve den forbandelse juridisk. Det er lige meget om du får ret eller ej, usikkerheden er der stadigvæk (…) Lad hende være. Tag hende ikke bare fordi du kan. Det er ikke godt for jer", fortsatte Peter Madsen i sin SMS til et andet medlem af ubådsforeningen.

"I vil aldrig få en god følelse i den ubåd (…) Ikke at jeg i øvrigt aner hvad I beslutter jer for. Men vær kloge. Smid ikke mere hjerteblod i den båd. For din egen skyld. Du fortjener bedre", afsluttede Peter Madsen SMS-beskeden, som ubådsforeningen offentliggjorde på sin hjemmeside.

Læs mere om ubådssagen i Bornholms Tidende onsdag.

SENESTE NYHEDER

26. MAJ 2018 • 06:22 FOR ABONNENTER
NB Bornholm skal vinde i dag: Vi har noget at bevise
25. MAJ 2018 • 16:10 FOR ABONNENTER
Det nye Nexø Mole er rykket et skridt nærmere
25. MAJ 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald
25. MAJ 2018 • 12:34 FOR ABONNENTER
Fredagens leder: Tak for turen, Lasse

MEST LÆSTE BORNHOLM

25. MAJ 2018 • 08:50
Tyv stjal 380 kvadratmeter loft

Mest læste