Svartingedal Skole er i skarp konkurrence
Helle Krakau Holm håber, at nye tiltag vil gøre Svartingedal Skole mere attraktiv og tiltrække flere elever. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

13. AUG 2017 • 10:49HASLE • AF HOLGER LARSEN

Svartingedal Skole er i skarp konkurrence

Skoledistriktet i Hasle (det dækker også Rutsker, Sorthat-Muleby, Nyker, Klemensker og Aarsballe) er ifølge skoleleder Helle Krakau Holm det område i landet, hvor forholdsvis flest forældre vælger at lade deres børn starte i privatskole.

Skolen i Hasle kunne altså være meget større, men igen i det nye skoleår må man nøjes med en lille børnehaveklasse. Der var oprindelig indskrevet et par børn mere, men det er kun 15 nye børn, der starter på mandag. Der var 16 i børnehaveklassen sidste år.

Et af de nye initiativer for at vende udviklingen i positiv retning, er indførelsen af aldersintegreret undervisning i indskolingen. Dette tiltag griber man til efter et konsulentforløb på skolen:

– Børnehaveklassen kører for sig selv, det gør 1. klasse også til at begynde med. 2. og 3. klasse kører sammen, og så gør vi det, at vi ser børnene an frem til efterårsferien. Når vi synes, at vi kan vurdere børnene, arbejder vi efter et system, hvor vi inddeler dem og differentierer undervisningen. Det er også meningen, at vi hen over skoleåret skal lave nogle forløb sammen med 1. klasse og måske endda også børnehaveklassen, oplyser skolelederen.13. AUG 2017 • 13:06

Store Oprydningdag

Efter Store Legedag fredag og lørdag, blev det søndag store oprydningsdag i

13. AUG 2017 • 09:55

1.100 cyklister på vej øen rundt

Så er starten gået på årets Bornholms Rundt på cykel.

12. AUG 2017 • 16:34

Legedag på niveau med sidste år

Det overskyede vejr og et par regnbyger kunne ikke holde gæsterne væk fra S

12. AUG 2017 • 11:23

Vinden driller kajakroere

Bornholm Rundt i havkajak fik en strålende start med to gode dage med ...

12. AUG 2017 • 08:08

Flere end 1.000 cykler Bornholm Rundt

Tilmeldingen til søndagens Bornholm Rundt på cykel har rundet de magis...

Mest læste