Svartingedal Skole er i skarp konkurrence
Helle Krakau Holm håber, at nye tiltag vil gøre Svartingedal Skole mere attraktiv og tiltrække flere elever. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

13. AUG 2017 • 10:49HASLE • AF HOLGER LARSEN

Svartingedal Skole er i skarp konkurrence

Skoledistriktet i Hasle (det dækker også Rutsker, Sorthat-Muleby, Nyker, Klemensker og Aarsballe) er ifølge skoleleder Helle Krakau Holm det område i landet, hvor forholdsvis flest forældre vælger at lade deres børn starte i privatskole.

Skolen i Hasle kunne altså være meget større, men igen i det nye skoleår må man nøjes med en lille børnehaveklasse. Der var oprindelig indskrevet et par børn mere, men det er kun 15 nye børn, der starter på mandag. Der var 16 i børnehaveklassen sidste år.

Et af de nye initiativer for at vende udviklingen i positiv retning, er indførelsen af aldersintegreret undervisning i indskolingen. Dette tiltag griber man til efter et konsulentforløb på skolen:

– Børnehaveklassen kører for sig selv, det gør 1. klasse også til at begynde med. 2. og 3. klasse kører sammen, og så gør vi det, at vi ser børnene an frem til efterårsferien. Når vi synes, at vi kan vurdere børnene, arbejder vi efter et system, hvor vi inddeler dem og differentierer undervisningen. Det er også meningen, at vi hen over skoleåret skal lave nogle forløb sammen med 1. klasse og måske endda også børnehaveklassen, oplyser skolelederen.


Mest læste