Peter Madsens bjærgede ubåd undersøges i nat og søndag
Ubåden Nautilus bjærges i Køge Bugt lørdag. Foto: Martin Sylvest, Scanpix

12. AUG 2017 • 21:47 • AF JAKOB MARSCHNER

Peter Madsens bjærgede ubåd undersøges i nat og søndag

Københavns Politi vil i nat og i morgen søndag tømme og undersøge den sunkne ubåd, som opfinderen Peter Madsen bruger i sit raketprojekt ud for Nexø. Det fortæller politiet lørdag aften i en pressemeddelelse.

Arbejdet med at bjærge ubåden fra syv meters vand i Køge Bugt begyndte lørdag klokken 10. Ubåden vil blive bragt til et lukket område i Københavns Nordhavn. Her venter politiet, at ubåden vil ankomme omkring klokken 22.

I Nordhavn vil ubåden blive delvist tømt for vand, så det er muligt at løfte den op på land. Dette arbejde ventes at tage flere timer, da politiet sideløbende skal sikre spor fra ubåden.

Fartøjet er et potentielt gerningssted, og ejeren Peter Madsen blev lørdag kort før klokken 17 varetægtsfængslet i 24 dage, sigtet for uagtsomt manddrab på den 30-årig svensk journalist Kim Wall, der var Peter Madsens passager i ubåden torsdag aften fra omkring klokken 19.

Når det er teknisk muligt, vil ubåden blive transporteret til en lukket hal, hvor der vil blive gennemført en egentlig gerningsstedsundersøgelse, oplyser Københavns Politi. Det har indtil videre ikke været muligt for politiet at se, hvad der er i ubåden.

Før ubåden er blevet undersøgt, eftersøger politiet fortsat svenske Kim Wall og vil fortsat gerne høre fra personer, der kan fortælle om hendes færden fra torsdag aften - "herunder hvis nogen har set hende forlade ubåden i tidsrummet fra torsdag aften klokken 21 eller som fra en båd har set personer på ubåden, når den var oppe ved vandoverfladen", oplyser Københavns Politi.

SENESTE NYHEDER

15. JUL 2018 • 19:09 FOR ABONNENTER
Det sker ikke hver dag: Sjældent fund opdaget ved Arnager
15. JUL 2018 • 08:23 FOR ABONNENTER
Tørken koster dyrt: Landbrug har taget hul på vinterfoderet

MEST LÆSTE BORNHOLM

14. JUL 2018 • 06:02
Aakirkeby er klar til retrofest
14. JUL 2018 • 08:13 FOR ABONNENTER
Handelsstandsforening: Handl lokalt for alles skyld

Mest læste