Redningsmanden: Jeg så noget mærkeligt da Peter Madsens ubåd sank
Kristian Isbak. Privatfoto

11. AUG 2017 • 21:13 • AF JAKOB MARSCHNER

Redningsmanden: Jeg så noget mærkeligt da Peter Madsens ubåd sank

Kristian Isbak fra Hedehusene ved Roskilde blev manden, der i formiddags fandt raketbygger Peter Madsen, der tester ved Nexø og tidligt fredag var centrum for en otte timer lang eftersøgning. Udløst af at myndighederne ikke kunne få kontakt til den ubåd, som han bruger i raketprojektet.

Klokken 10.30 så Kristian Isbak raketbyggerens ubåd i Køge Bugt. I tårnet stod Peter Madsen helt roligt. Da Kristian Isbak sejlede længere hen mod ubåden, gik Peter Madsen ned i sin båd, fortæller Isbak.

Da så han noget, som han ikke kan forklare.

- Det var ligesom varmedis over ubåden. Ligesom bølger. Hvis du forestiller dig sådan nogle bølger, der ligesom flimrer lidt. Det var det, der kom over ubåden, siger Kristian Isbak til Ekstra Bladet.

- Og så begyndte den at synke. Det sagde ikke en lyd, siger han.

Kristian Isbak fortæller, at Peter Madsen siden kom op i tårnet igen. Så ventede Madsen indtil Kristian Isbak og en anden båd kom tættere på. Derefter sprang Peter Madsen i vandet og svømmede hen til den nærmeste båd, hvor han blev samlet op.

Peter Madsen virkede rolig hele vejen igennem, fortæller Kristian Isbak, der driver et marineservice-firma og frivilligt tog del i at søge efter Peter Madsen.

- Der var overhovedet ikke optræk til panik. Manden var helt rolig. Både lige inden ubåden begyndte at synke, og da han siden kom op i tårnet igen og ventede på, at bådene kom tættere på, siger Kristian Isbak, som også undrer sig over en anden ting.

- Det er lidt underligt, at man forgæves havde ledt efter ubåden i så mange timer. Jeg havde ikke sejlet mere end et kvarter, da jeg fandt ubåden, siger han til Ekstra Bladet.

Kristian Isbak blev på positionen, indtil Nautilus var helt sunket. Det var ham, der gav myndighederne den præcise position på havet, så dykkere senere på dagen kunne lokalisere vraget.

Dykkerne kunne dog ikke komme ind i ubåden. Samtidig blev en 30-årig svensk kvinde eftersøgt. Adskillige fotos fra private synes at vise, at hun sammen med Peter Madsen stævnede ud fra Københavns Havn torsdag aften omkring klokken 19.

Peter Madsen har forklaret politiet, at han satte kvinden af igen ved Refshaleøen omkring klokken 22.30. Den situation har ingen medier indtil nu kunnet vise fotos frem af.

Københavns Politi sigtede tidligt fredag aften Peter Madsen for drab. Politiet mistænker desuden Madsen for selv at have sænket ubåden for at fjerne spor.

Peter Madsen nægter sig skyldig. Han fremstilles lørdag i grundlovsforhør i København.

Til BT fortæller Kristian Isbak, at han fik det ubehageligt, da han hørte, at Peter Madsen nu er sigtet for drab.

- Der går da et sug igennem maven, for har man forladt en båd, hvor der ligger et menneske i? Det er da en ubehagelig tanke. Vi har dog ikke set, at ejeren smed en person i vandet eller noget, siger Isbak til BT.

Det er endnu uvist, hvordan ubåden sank, men Kristian Isbak hørte hverken eksplosioner eller brag.

- Det undrer os da, hvordan en ubåd kan synke så hurtigt, men jeg har heller ikke nok forstand på det til at kunne udtale mig, siger han.SENESTE NYHEDER

18. JUL 2018 • 19:11 FOR ABONNENTER
Speciel mønt fik gudhjembo til at spærre øjnene op
18. JUL 2018 • 16:03 FOR ABONNENTER
Nu vil Poul Pava sælge det hele: Jeg har mistet gejsten
18. JUL 2018 • 15:15 FOR ABONNENTER
Grønne producenter har fået tørre tæsk: Det er elendigt
18. JUL 2018 • 14:13 FOR ABONNENTER
Lille Gadegård: Vindruerne stortrives i solen

MEST LÆSTE BORNHOLM

17. JUL 2018 • 18:22 FOR ABONNENTER

Som asetroende er du ét med naturen

Mest læste