Hans Rømer Skolen får første år uden specialklasse
Foto: Berit Hvassum

13. AUG 2017 • 10:12 • AF REDAKTIONEN

Hans Rømer Skolen får første år uden specialklasse

Hans Rømer Skolen går til det nye skoleår som det første, hvor skolen ikke har en specialklasse. Det er udtryk for en god udvikling, siger skolen.

Fremover kommer elever med behov for specialundervisning til at gå i klasse med børn uden behov for specialundervisning, og det er godt, siger Jesper Lykkegaard, udskolingsleder på Hans Rømer Skolen.

– Specialklasserne var gode for 10-15 år siden, men i dag ser verdenen anderledes ud, og forskningen viser, at elever med særlige behov trives bedre i et alment læringsmiljø, hvor de kan spejle sig i deres jævnaldrende, siger han.

– Desuden forbereder vi dem bedre til livet efter skolen ved at indskrive dem i de almindelige klasser, for der er ikke beskyttede miljøer, når de skal videre i livet. Derfor gør vi det fremover sådan, at de elever, som er visiteret til støtte – og dermed har ret til støtte – får den enten sideløbende med undervisningen eller i klassen, hvor der vil være ekstra lærere eller socialpædagoger til stede, siger Jesper Lykkegaard.

I alt starter 32 nye elever fra Aakirkeby og opland på Hans Rømer Skolen i morgen.

SENESTE NYHEDER

15. JUL 2018 • 19:09 FOR ABONNENTER
Det sker ikke hver dag: Sjældent fund opdaget ved Arnager
15. JUL 2018 • 08:23 FOR ABONNENTER
Tørken koster dyrt: Landbrug har taget hul på vinterfoderet

MEST LÆSTE BORNHOLM

14. JUL 2018 • 06:02
Aakirkeby er klar til retrofest
14. JUL 2018 • 08:13 FOR ABONNENTER
Handelsstandsforening: Handl lokalt for alles skyld

Mest læste