Østerlars Friskole får flere elever i år, Kongeskær holder skansen
Foto: Jens-Erik Larsen

13. AUG 2017 • 08:07 • AF NIELS EBDRUP

Østerlars Friskole får flere elever i år, Kongeskær holder skansen

Både Kongeskærskolen i Allinge og Friskolen i Østerlars kan glæde sig over, at pæne antal elever mandag begynder efter sommerferien.

Kongeskærskolen kommer stort set til at have indskrevet lige så mange elever i år som sidste år. Og Friskolen Østerlars er så populær, at der ligefrem er indskrevet to elever mere, end det egentlig var meningen.

På Kongeskærskolen starter der 225 elever. 24 af børnene er nye. De 23 begynder i børnehaveklassen, og det antal er på linje med antallet af børn, der begyndte i samme klasse sidste år.

– De fleste nye kommer fra nærområdet, men der er også nogle uden for vores oprindelige skoledistrikt, fortæller Kongeskærskolens sekretær Anzi Danneberg Burgedahl.

Samlet set er antallet af elever på skolen stort set det samme som ved første skoledag sidste år. Sidste år startede 227 elever. I år er tallet 225.

Friskolen Østerlars har mere end fuldt hus ved skolestart. Egentlig er det meningen, at skolen maksimalt skal have 140 elever. Men der begynder 142 på mandag.

14 af børnene er nye på skolen, og ud af dem skal de 13 begynde i børnehaveklassen, som dermed er helt fyldt. De nye elever kommer fra forskellige byer.

– Vi får blandt andet et par tvillinger fra England, der bor i Gudhjem, der er et par stykker fra Østermarie og to fra Rønne. Så det er godt spredt – som traditionen er hos os, fortæller skoleleder Kira Lintrup Jensen.

Foruden de 14 nye børn begynder der også to nye voksne. Søren Fogelstrøm er tilflytter. Han er lærer og skal undervise i natur og teknik samt idræt, og så skal han være støtte i indskolingen. Mie Hinge er pædagog og skal også være støtte.

– Vi udvider lærerstablen, fordi vi har fået en del støttekrævende børn. Nu har vi flere børn med særlig behov, og det tager vi hånd om, fortæller Kira Lintrup Jensen.

24. FEB 2018 • 09:43

Udsolgt trommekoncert

24. FEB 2018 • 09:20 FOR ABONNENTER

2012 – året hvor noget gik galt

24. FEB 2018 • 09:15

Det er glat derude

Mest læste