Før dronningens besøg: Nexø og Rønne Havn reparerer og maler på kraft
Foto: Berit Hvassum

12. AUG 2017 • 18:09 • AF MADS WESTERMANN

Før dronningens besøg: Nexø og Rønne Havn reparerer og maler på kraft

Når Kongeskibet Dannebrog den 30. august anløber Rønne Havn, har havnen brugt mange mandetimer på at forberede besøget og gøre havnen ekstra pæn til det royale besøg.

– Vi har malet alle pullerterne, sat nye fendere op og sørget for, at kajerne er pæne og ryddelige, fortæller Reno Kure, der er daglig leder af maritim afdeling i Rønne Havn.

I de seneste tre-fire måneder har meget af hans arbejdstid været optaget af gøremål, som har med Dronningens besøg at gøre.

Han har givet råd og vejledning i forbindelse med selve anløbet, har sørget for, at der er mærket op på kajen, så Dannebrogs kaptajn kan se, hvor skibet skal lægge til, og hvis det bliver nødvendigt, har havnen en slæbebåd i beredskab, der kan hjælpe kongeskibet til kaj.

– Og så har vi selvfølgelig vasket og strøget den røde løber, så den er klar til Dronningen, fortæller han.

Også på Nexø Havn har man forberedt sig grundigt på at få besøg af Kongeskibet, men ikke helt så omfattende som i Rønne, for Nexø havn er for lille til, at Kongeskibet kan lægge til kaj.

Derfor ankrer Dannebrog op på reden udenfor havnen, og dronningen bliver sejlet ind i en chalup, som lægger til ved trappen for enden af Havnegade.

– Vi har repareret platformen, hvor chaluppen skal lægge til, malet trappen, klippet hæk og sprøjtet for ukrudt på den rute, som Dronningen skal spadsere fra anløbsstedet til Skippertorvet, hvor hendes bilkortege holder, fortæller havnedirektør Carsten Andersen til Bornholms Tidende.

– Det er et stort arbejde, men det gør vi gerne, for vi er stolte over og meget glade for, at Dronningen kommer til Nexø, og vi ser frem til besøget, siger en begejstret Carsten Andersen.

Læs meget mere om forberedelserne i Bornholms Tidende lørdag.

SENESTE NYHEDER

18. JUL 2018 • 19:11 FOR ABONNENTER
Speciel mønt fik gudhjembo til at spærre øjnene op
18. JUL 2018 • 16:03 FOR ABONNENTER
Nu vil Poul Pava sælge det hele: Jeg har mistet gejsten
18. JUL 2018 • 15:15 FOR ABONNENTER
Grønne producenter har fået tørre tæsk: Det er elendigt
18. JUL 2018 • 14:13 FOR ABONNENTER
Lille Gadegård: Vindruerne stortrives i solen

MEST LÆSTE BORNHOLM

17. JUL 2018 • 18:22 FOR ABONNENTER

Som asetroende er du ét med naturen

Mest læste