Peter Madsens ubåd eftersøges: Hovedfokus nu på Middelgrunden
Foto: Scanpix

11. AUG 2017 • 09:50 • AF JAKOB MARSCHNER

Peter Madsens ubåd eftersøges: Hovedfokus nu på Middelgrunden

Middelgrunden ud for København er netop nu centrum for eftersøgningen af opfinderen Peter Madsens forsvundne ubåd, som både Forsvaret og Marinehjemmeværnet deltager i.

Marinehjemmeværnet meldte tidligere på morgenen ud, at man nu ville lede dybt i Øresund nord for København efter allerede at have gennemsøgt halvdelen af Køge Bugt mellem klokken 4.30 og 7.30. Nu slutter også Marinehjemmeværnet sig til den del af eftersøgningen, der foregår omkring Middelgrunden.

Samtidig er flere af Marinehjemmeværnets fartøjer nu taget ind i eftersøgningen.

– Vi intensiverer ved Middelgrunden, fordi han sagde, at ville dykke der. Det er der, at vi har de stærkeste indikationer på, at ubåden kunne være. Marinehjemmeværnet er også på vej mod Middelgrunden nu, siger Christer Haven, presserådgiver i Værnsfælles Forsvarskommando, til Bornholms Tidende.

– Men det er også en balancegang, hvor det handler om ikke bare at opgive alle andre områder, siger han.

Der har været spekuleret i, at Peter Madsen kan være sejlet mod Bornholm. Sejlrenden mod Bornholm er derfor også blevet eftersøgt. Men at Madsen havde planer om at sejle herover i nat, ved eftersøgerne heller ikke noget om.

– Vi kender ikke hans intentioner med at sejle ud, siger Christer Haven.

Hvis ubåden skal findes i neddykket tilstand, skal det foregå med sonar. For der er intet gps-system på ubåde, der fungerer under vand.

– Ubåden er ikke stor i forhold til, hvor meget vand der er. Når han er nede, er der intet, der kan fortælle, hvor han er. Der er ikke et GPS-system. Så er det kun sonar, der kan afsløre det. Når det handler om at kigge i vandet, skal vi bruge så meget hjælp som muligt. Det er som at lede efter en nål i en høstak, siger Christer Haven til Ritzau.

Forsvaret har via Lyngby Radio bedt civile skibe i området om at holde øje. De svenske miljøskibe er blevet bedt om det samme. Forsvaret har specifikt bedt alle både med sonar i området om at deltage i eftersøgningen.

SENESTE NYHEDER

21. JUL 2018 • 10:50 FOR ABONNENTER
Lørdagens leder: Den sande nationalsport
21. JUL 2018 • 10:00NAVNE
Dødsfald
21. JUL 2018 • 08:23
Problemer med e-avisen er løst
21. JUL 2018 • 00:13
Video: Voldsom brand i Hasle

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. JUL 2018 • 00:13
Video: Voldsom brand i Hasle

Mest læste