Bekendt af forsvunden raketbygger: Han er meget bevidst om sikkerhed
Foto: Scanpix

11. AUG 2017 • 08:52 • AF JAKOB MARSCHNER

Bekendt af forsvunden raketbygger: Han er meget bevidst om sikkerhed

Det skyldes ikke dumdristighed, når opfinder og raketbygger Peter Madsen er forsvundet med sin ubåd, der i øjeblikket ikke reagerer på forsøg på at søge kontakt og derfor eftersøges af tre fartøjer og to helikoptere.

Det siger Thomas Djursing, redaktør på fagbladet Ingeniøren, der kender Peter Madsen privat og har skrevet en bog om hans ubåde og raketter.

– Det er ganske bekymrende, at han er forsvundet, siger Thomas Djursing til Ekstra Bladet.

– Han er på ingen måde dumdristig. Han har en kæmpe respekt for havet, og han har sikkerhedudstyr ombord. Han er er meget sikkerhedsbevidst.

– Typisk dykker Peter kun nogle få meter. Måske fem meter. Sjældent mere. Der har dog været en tur, hvor han er sejlet ud og har lagt den på bunden af Øresund, fortæller Thomas Djursing.

Den forsvundne ubåd Nautilus blev søsat i 2008 og har siden sejlet en del. Omkring Bornholm har den foretaget dyk ned til 20-30 meter. Ubåden er netop blevet set grundigt efter i sømmene, og siden har den sejlet omkring fem ture.

– Tidligere i år blev den gensøsat efter en omfattende renovering, der inkluderede styre- og dieselsystemer, gyrokompasser og så videre, siger Thomas Djursing til Ekstra Bladet.

Om Peter Madsen fortæller han, at han lidt lever i en anden verden, hvor han er fascineret af 2. Verdenskrig og teknik og maskiner.

– De fleste drenge har været fascineret af den slags, men Peter fortsætter med at udleve drengedrømmen som voksen. Han har påbegyndt en række tekniske uddannelser, men har ikke færdiggjort dem.

– Han er gået målrettet efter at lære teknikker, som han kan bruge til at bygge sine projekter. Og når han har lært de ønskede teknikker, så har han droppet ud igen.

– Og så er han en gudsbenådet svejser, fortæller Thomas Djursing.

Peter Madsen selv har tidligere fortalt om sin store dedikation til sine projekter - og også indikeret, at han ikke er som de fleste.

– Da jeg byggede Nautilus, sov jeg inde i den, fordi jeg ikke havde noget sted at bo. Da jeg byggede min anden ubåd, der boede jeg under skrivebordet i mit værksted. Det er totalt engagement, sagde han for tre år siden til Politiken.

SENESTE NYHEDER

16. JUL 2018 • 19:11 FOR ABONNENTER
Rasmus Nøhr: Vi er bagud i musikbranchen og må tænke nyt
16. JUL 2018 • 16:58 FOR ABONNENTER
Bornholmerbus missede færgen efter kø på broen
16. JUL 2018 • 14:35 FOR ABONNENTER
Hele historien: Pia og Christian sagde ja til hinanden
16. JUL 2018 • 13:58
Udrykning til naturbrand
16. JUL 2018 • 13:50 FOR ABONNENTER
Mandagens leder: Kold krig eller varm luft?

MEST LÆSTE BORNHOLM

16. JUL 2018 • 13:58
Udrykning til naturbrand
16. JUL 2018 • 05:51
Det larmer stadig i Spektakel-bar

Mest læste