Forvirrende og upraktiske: BAT's nye kode-køreplaner møder bred kritik
Foto: Allan Rieck

9. AUG 2017 • 13:15 • AF MARIE HOFMAN

Forvirrende og upraktiske: BAT's nye kode-køreplaner møder bred kritik

De nye busstandere, der blev sat op denne sommer, skaber problemer for passagerne, siger både Destination Bornholm og Bornholms Passagerforening.

De ældre passagerer og turisterne har udfordringer med at bruge de nye busstandere med de såkaldte QR-koder, lyder kritikken.

De nye busstandere har i stedet for en køreplan en såkaldt QR-kode, som man med enn smartphone kan scanne og på den måde hente ned elektronisk. Løsningen er tænkt som en smart digitaliseret løsning, men har vist sig som en udfordring for de passagerer uden iPhone eller dem, der ikke forstår at bruge QR-koder.

Bornholms Passagerforening har efter en del negative reaktioner på busstanderne valgt at rette kritikken til BAT’s direktør, Lars Bjørn Høybye.

"Den generelle holdning er, at det er upraktisk, forvirrende og meget lidt brugervenligt", hedder det i udtalelsen.

Hos Destination Bornholm har man også undret sig over de nye standere. Her oplever man, at turisterne henvender sig med de samme problemer.

– Der er flere af turisterne, som enten ikke har adgang til data eller ved, hvordan det skal bruges. De ved simpelthen ikke, hvordan de henter oplysningerne ned. Derfor er der flere, som ønsker om at få en køreplan i hånden, siger direktør Pernille Kofod Lydolph.

Hos BAT har man hørt kritikken. Man evaluerer løbende, men fastholder QR-koderne, som det ser ud lige nu.

– Vi går en mere teknologisk tid i møde, og med QR-koder henvender vi os til et andet segment end pensionisterne. Men vi hustandsomdeler stadig køreplaner og tilbyder dem i busserne og på turistkontorerne, siger direktør Lars Bjørn Høybye.

Han fortæller, at der overvejende har været negative tilbagemeldinger på de nye standere, men han mener, at det er en vanesag.

– Der vil være nogle situationer, hvor kunder er dårligere stillet end før, men det er meget få situationer. Og når vi får negative tilbagemeldinger, så forklarer vi om de mange muligheder, som folk har for at få en køreplan i hånden. Så langt hen ad vejen handler det om vane, siger han.

Læs mere i Bornholms Tidende onsdag.

SENESTE NYHEDER

23. MAR 2018 • 11:14
Eva Holm Jensen fundet død
23. MAR 2018 • 10:55 FOR ABONNENTER
Lederen: En dag til historiebøgerne

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste