Stor amerikansk avis storroser Bornholm

9. AUG 2017 • 14:57 • AF JAKOB MARSCHNER

Stor amerikansk avis storroser Bornholm

Hvad den mindre New York Post gjorde i sidste uge, ville storebror New York Times ikke stå tilbage for i denne: I dagens udgave kaster også en af verdens største aviser sig ud i at rose Bornholm til skyerne.

New York Times fokuserer på de kreative tilflyttere og gourmetbølgen anført af Restaurant Kadeau, og opgør det øvrige Bornholm til mestendels at være befolket af "landmænd og fiskere". Andre dele af avisens hovedhistorie er fine lyriske beskrivelser af det bornholmske landskab.

"Her levner vindblæste strande med sand så fint, at det bogstaveligt talt bruges i timeglas, også plads til græsklædte marker og gårde med stråtag. Og så er der de charmerende havnebyer, komplette med traditionelle røgerier, keramikværksteder og isbarer", skriver New York Times.

"Det er ikke svært at forstå, hvorfor den danske ø, der ligger lige syd for Sverige og i øvrigt er befolket af landmænd og fiskere, appellerer til bymennesker."

– Hvis du ser på det med danske øjne, er Bornholm det mest eksotiske sted, vi har, siger Michael Staginnus, indehaver af Habengood, som New York Times præsenterer som "tilflytter fra København, der handler med ældre møbler i den idylliske fiskerby Svaneke".

Michael Staginnus anbefaler New York Times' læsere at komme til Bornholm i det tidlige efterår, "når folkemængderne er blevet mindre, men Middelhavs-temperaturerne varer ved, og himmelen forbliver klar godt ud på aftenen".

Se hvilke bornholmske steder New York Times anbefaler newyorkerne at besøge i Bornholms Tidende onsdag.

24. FEB 2018 • 09:43

Udsolgt trommekoncert

24. FEB 2018 • 09:20 FOR ABONNENTER

2012 – året hvor noget gik galt

24. FEB 2018 • 09:15

Det er glat derude

Mest læste