4 forskellige typer af garageporte og hvilken der passer dig bedst

SPONSORERET AF NORDSJÆLLANDS PORT CENTER

4 forskellige typer af garageporte og hvilken der passer dig bedst

Når det kommer til garageporte så findes der et antal forskellige versioner som dækker forskellige behov. Det er vigtigt at tænke over hvilken slags profilering du vil ha på din port. Isolering er også noget du skal tage stilling til, hvorvidt du skal have varme i garagen eller ej. I denne artikel vil vi hjælpe dig til at finde rundt i kategorierne.

Hejseporte
Når vi tænker på ordet garageport så tænker vi nok først og fremmest på en hejseport. Den kan hejses op og rulles henad taget på garagen. Det er en nem og effektiv løsning, som bliver brugt på den største andel af garager i Danmark. Porten bruger ikke meget plads, da den hejses lodret og ind under loftet, det gør at du kan parkere helt ind til porten. Maskineriet bliver monteret langs taget og tager heller ikke op særlig meget plads. Den type af garageport er meget alsidig, du kan nemt tilpasse den til dine behov. Hejseporte bliver ofte brugt til industriporte, fordi de kan blive konstrueret af lette materialer og kan hurtigt åbnes og lukkes.

Vippeporte
Den klassiske vippeport bliver stadig brugt mange steder. Fordelen er den forholdsvis nemme konstruktion og billige pris. Af alle garageporte så er vippeporten den nemmeste at installere og vedligeholde. De bliver typisk produceret i stål eller træ, men der findes også mange specielle design muligheder. Ulempen ved vippeporte er, at du ikke kan parkere helt ind til portens ydre side, da den vipper fremad og op. Det er dog ikke noget problem indefra. En anden fordel er at vippeporte ikke kræver plads i taget, så hvis du har en lille garage og vil have udstyr monteret i taget, så er en vippeport et godt alternativ.

Rulleporte
Dette er en variation af en hejseport, men i stedet for at porten forvares henad taget så rulles den op og forvares i toppen af mekanismen. På den måde bruger porten ikke garagens tag og du kan montere lamper eller andet udstyr der. Rulleporte er et forholdsvis nyt design, der kun er blevet mulige med dagens nye teknik og materialer. Mange bliver lavet af let vægtigt aluminium der stadig er stærkt nok for at være sikkert. Den eneste ulempe er at porten er nødt til at være ret tynd, hvilket hæmmer portens isolering. Med en rulleport bliver din garageport en meget moderne tilføjelse til dit hus og garage.

Sidegående ledporte
Denne port er som en hejseport der er vippet på siden. I stedet for at porten rulles henad taget på garagen så rulles den henad væggen. Porten vil således bruge en af væggene som forvaring når porten er åben. Det er en god deal hvis loftpladsen er vigtigere end en af væggene. Det er også muligt at montere en ekstra væg ved siden af porten så at du stadig kan hænge op værktøj og den slags. Den store fordel med en sidegående ledport er at de kan veje meget mere end nogen anden port type. De er derfor ekstra sikre og kan ha høj isolering hvilket er godt hvis du har en varmet garage.


Mest læste

19. JAN 2019 • 19:17 FOR ABONNENTER

Frederik føler sig klar til Superligaen