Ny forskning: Hvorfor kaster kendisser penge efter Bornholm?
Lukas Graham – her på Gæsten – har kastet sin kærlighed på Bornholm. Foto: Jens-Erik Larsen

16. JUL 2017 • 12:16 • AF JENS STUBKJÆR

Ny forskning: Hvorfor kaster kendisser penge efter Bornholm?

Ressourcestærke og mere eller mindre kendte folk udefra er begyndt at kaste deres kærlighed - og penge - efter bornholmske projekter.

Hvorfor sker det? Hvilken betydning har det for Bornholm? Sker det også på andre øer? Er det kun en ”bølge”, der ebber ud igen?

Det er nogle af de spørgsmål, som seniorforsker Karin Topsø Larsen på Center for Regional og Turismeforskning, CRT, i Nexø håber at få svar på gennem et forskningsprojekt, som CRT netop har fået 545.000 kroner til at gennemføre.

Karin Topsø Larsen fortæller om, hvordan ideen til projektet opstod:

– Tidligere har vi arbejdet med de unge, der var flyttet fra Bornholm, men som fortsat var engagerede i Bornholm, som det f.eks. ses i Wonderfestiwall bl.a. Vi kan se, at de fraflyttede, der ikke bor her længere, alligevel er en stor ressource for det bornholmske samfund.

– Men nu ser vi også, at mennesker udefra, der ikke stammer fra Bornholm, engagerer sig i bornholmske projekter. De bor måske i København og støtter derovre med deres skattekroner, men de vælger så - af lyst og engagement - at støtte aktiviteter på Bornholm, forklarer Karin Topsø Larsen og nævner:

– Der er for eksempel multislagteriet på Hallegård, som tv-vært og skuespiller Tim Vladimir har engageret sig i. Der er Restaurant Kadeau, som musikeren Lukas Graham har engageret sig i. Det er Gæstgiveren i Allinge, som folk udefra driver om sommeren.

SENESTE NYHEDER

22. NOV 2017 • 18:05 FOR ABONNENTER
Kjellberg: Nu kan jeg stå og råbe på sidelinjen
22. NOV 2017 • 17:17 FOR ABONNENTER
Ove har været med siden 60’erne
22. NOV 2017 • 14:48 FOR ABONNENTER
Steen Frandsen: Jeg er ikke bitter
22. NOV 2017 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. NOV 2017 • 06:15
Afstemning: Hvem vinder valget?

Mest læste