Ny forskning: Hvorfor kaster kendisser penge efter Bornholm?
Lukas Graham – her på Gæsten – har kastet sin kærlighed på Bornholm. Foto: Jens-Erik Larsen

16. JUL 2017 • 12:16 • AF JENS STUBKJÆR

Ny forskning: Hvorfor kaster kendisser penge efter Bornholm?

Ressourcestærke og mere eller mindre kendte folk udefra er begyndt at kaste deres kærlighed - og penge - efter bornholmske projekter.

Hvorfor sker det? Hvilken betydning har det for Bornholm? Sker det også på andre øer? Er det kun en ”bølge”, der ebber ud igen?

Det er nogle af de spørgsmål, som seniorforsker Karin Topsø Larsen på Center for Regional og Turismeforskning, CRT, i Nexø håber at få svar på gennem et forskningsprojekt, som CRT netop har fået 545.000 kroner til at gennemføre.

Karin Topsø Larsen fortæller om, hvordan ideen til projektet opstod:

– Tidligere har vi arbejdet med de unge, der var flyttet fra Bornholm, men som fortsat var engagerede i Bornholm, som det f.eks. ses i Wonderfestiwall bl.a. Vi kan se, at de fraflyttede, der ikke bor her længere, alligevel er en stor ressource for det bornholmske samfund.

– Men nu ser vi også, at mennesker udefra, der ikke stammer fra Bornholm, engagerer sig i bornholmske projekter. De bor måske i København og støtter derovre med deres skattekroner, men de vælger så - af lyst og engagement - at støtte aktiviteter på Bornholm, forklarer Karin Topsø Larsen og nævner:

– Der er for eksempel multislagteriet på Hallegård, som tv-vært og skuespiller Tim Vladimir har engageret sig i. Der er Restaurant Kadeau, som musikeren Lukas Graham har engageret sig i. Det er Gæstgiveren i Allinge, som folk udefra driver om sommeren.

SENESTE NYHEDER

MEST LÆSTE BORNHOLM

18. MAR 2018 • 13:42
Ny formand i sportsklub
18. MAR 2018 • 11:02
Uenighed om solcellepark
19. MAR 2018 • 06:45 FOR ABONNENTER

Bo42 vil skrue op for antallet af ungdomsboliger

19. MAR 2018 • 05:32

Travlhed hos samaritter

18. MAR 2018 • 19:32 FOR ABONNENTER

Smedens Ketchup: Fra Aakirkeby til det store marked

Mest læste