Sådan får du mest ud af sommerferien

SPONSORERET AF VINDIPOKER.DK

Sådan får du mest ud af sommerferien

Sommerferien betyder for nogen en to måneders ferie med masser af fritid, mens det for andre er lig med to ugers ferie med børnene. Uanset hvilken af de to kategorier, du tilhører, er der gode råd at hente her. Der skal være plads til både planlagte oplevelser, såvel som spontane oplevelser i sommerferien, for at få mest muligt ud af sommerferien. Sommerferien er oplagt til at prøve nye ting af, samt gøre det, du altid går og dagdrømmer om.

1. Afkobling fra al elektronik
Når man har ferie, kan det være en god idé, at afkoble sig selv så vidt muligt fra både computer, iPad og telefon. Hvis man har børn, er det oplagt, at sætte tid af til at være nærværende, imens man har tiden til det i sommerferien. Hvis man derimod er studerende uden børn, kan det afstresse, at koble sig selv fra alt, hvad der hedder elektronik. Det gælder især, når man som studerende lige har færdiggjort eksamenerne, og trænger til ferie. Det vil dog højst sandsynligt ikke være realistisk, at kunne koble sig selv fra al elektronik mere end en uge, når man er vant til at bruge det dagligt.

2. Vær spontan og oplev noget nyt
I sommerferien er det både tid til planlagte rejser og spontane oplevelser. Hvis man kun har sommerferie i to uger, kan man f.eks. planlægge en uges ferie i et andet land, mens den sidste uge kan indeholde de spontane oplevelser. Man kan eksempelvis tage i sommerhus, en cykeltur på Bornholm, eller på shopping i København. Hvis det skal være billigere end det, kan man altid undersøge, hvilke gratis koncerter og hyggelige markeder, der kan være i sommerferien. Oftest er der mange børnevenlige oplevelser og workshops, som børnefamilierne kan deltage i.

3. Gør de ting, du aldrig når i hverdagen
Der er altid ting, man tænker, at man kunne have lyst til at lave, i stedet for arbejdsopgaver eller lektielæsning i hverdagen. Det kan være i form af andre større projekter, som er svært at finde tiden til i hverdagen. Du går måske og drømmer om, at lære at strikke eller lave dine egne smykker. Der kan være et madlavningskursus, du ønsker at deltage i. Måske ønsker du at lære at male eller skrive dine egne noveller. Det er i sommerferien, at du har tiden til at gøre det, du går og drømmer om, så det er bare om at komme i gang.

4. Turist i egen by
Der kan være mange små områder, caféer og butikker, man aldrig har oplevet, selvom man måske har boet i den samme by i flere år. Det kan være sjovt, at gå rundt i den by du bor i, og lede efter unikke steder, som du endnu ikke har oplevet. Det kan også være du ofte har undret dig over, hvad der mon befinder sig i den butik, som du dagligt cykler forbi, og nu har du chancen for at udforske den. Det kan også være, at du ikke før har overvejet, at være turist i egen by. Dette gør dog muligheden for, at finde ukendte perler endnu større, da du måske aldrig har kigget dig rigtigt omkring i byen.

5. Giv dig selv tid til at slappe af
Det er vigtigt, uanset om man har børn eller ej, at give sig selv tid til at koble helt af, når man har sommerferie. En måde at gøre det på, er ved at tage et weekendophold med wellness af den højeste kvalitet. Dette kan gøres alene, med ægtefællen eller med en god ven eller veninde. Det er vigtigt, at der ikke er alt for mange forstyrrende elementer, hvis man skal slappe helt af på ferien. Derfor er det en god idé, at omgive sig med så få mennesker som muligt. Imens man sidder på hotelværelset på sit wellnessophold, kan man eksempelvis tage et spil på vindipoker.dk, for at få tiden til at gå med noget andet end Facebook
Mest læste