Tips til at vælge den rette fagforening

SPONSORERET AF FAGMAGASINET

Tips til at vælge den rette fagforening

Fagforeningerne er konstante i forhandlinger med arbejdsgiverne for at sikre retfærdige og ordentlige arbejdsforhold, god løn og retten til at holde ferie. Det er dem, der gør, at forholdene på det danske arbejdsmarked er nogle af de bedste i verden – men der er stadig meget at kæmpe for i fremtiden. Som medlem af en fagforening er du med til at sørge for, at kampen fortsætter.
Men hvad skal du egentligt undersøge, når du vælger fagforening? Hvilken er den helt rette for dig og din situation? Hvis du ligesom mange andre arbejdstagere er forvirret over de mange forskellige muligheder, kan du læse med her for at få gode tips til at vælge den rette fagforening for dig.

Relevante tillægsydelser for dig

Mange vælger fagforening på baggrund af deres fag og jobbranche. Der er mange fordele i, at flere fra samme branche på den måde organiserer sig sammen i grupper. Det betyder nemlig, at fagforeningen har stort kendskab til den bestemte branche og dermed de bedste forudsætninger for at forhandle med arbejdsgiverne.
Dog er der også andre faktorer, der er værd at overveje. Som husejer kan det for eksempel være en god idé at undersøge mulighederne for en fagforening, der som tillægsydelse har en aftale med et forsikringsselskab om at give specielle tilbud på boligforsikringer til medlemmer af netop den fagforening. Samtidig kan det for alle arbejdstagere vise sig at være til stor nytte at være medlem af en fagforening, der yder hjælp til CV og jobsøgning, hvis man uheldigvis skulle miste sit job.
Det samme gælder i forhold til, om fagforeningen tilbyder coaching og sparring til for eksempel lønsamtaler med din arbejdsgiver. Det er tillægsydelser som disse, der er værd at undersøge, når du skal vælge fagforening.

Det er vigtigt at være medlem af en fagforening

Når folk på arbejdsmarkedet organiserer sig i fagforeninger med et fælles mål, gør det den fortsatte kamp for ordentlige arbejdsforhold meget lettere. Derfor er det vigtigste, uanset hvilken fagforening du foretrækker, at du er medlem af én. Selvom det måske virker fristende at spare udgifterne til en fagforening væk, er det en dårlig idé. En fagforening er den bedste og eneste måde fremadrettet at sørge for, at der hele tiden bliver kæmpet for, at du har fornuftige og retfærdige forhold at arbejde under.

Hvis du kunne tænke dig at vide mere om de forskellige fagforeningers tillægsydelser og meget andet, kan du få et overblik på www.fagmagasinet.dk.


Mest læste

19. JAN 2019 • 19:17 FOR ABONNENTER

Frederik føler sig klar til Superligaen