Bunker af mad røg i skraldespanden, da politiet lukkede havnegrillen
Foto: Allan Rieck

21. JUN 2017 • 11:26 • AF NIELS EBDRUP

Bunker af mad røg i skraldespanden, da politiet lukkede havnegrillen

De mange politifolk, der var i Allinge under Folkemødet, sikrede ikke kun ro i gaderne. De undersøgte også, om byens spisesteder overholdt reglerne, og det var der en del, der ikke gjorde.

Allinge Havnegrill var et af de steder, der fik besøg af lovens lange arm, og på grund af en forseelse, som ejer Simon Jensen betragter som en misforståelse, blev stedet lukket med øjeblikkelig virkning.

Desuden kan ejeren sandsynligvis se frem til en bøde for at overtræde Restaurationsloven.

Nu er Simon Jensen brændt inde med 35 kasser burgerboller, et utal af salathoveder og en masse pølser, som han har måttet sende på lossepladsen. Alt sammen, fordi der ikke blev lukket for grillens fadølsanlæg, da alkoholbevillingen løb ud klokken 02 natten mellem fredag og lørdag.

– Det er helt rigtigt, at vi kun har en 02-bevilling. Men jeg regnede med, at det til havnefester og folkemøder var i orden at servicere gæsterne om natten. Det er ikke noget, vi er blevet kritiseret for tidligere, og det var i hvert fald ikke en bevidst handling, at vi ville snyde, siger han i tirsdagens udgave af Bornholms Tidende.

– Vi lever jo overhovedet ikke af at sælge spiritus. Vi tjener vores penge på at sælge burgere, pomfritter og pølser, så det havde ikke været et problem for os at lukke for fadølsanlægget, siger Simon Jensen.

Artiklen fortsætter...Grillmesteren fortæller, at Allinge Havnegrill nu har mistet en omsætning på omkring 75.000 kroner. Det er dog ikke det, der gør ham mest arrig ved situationen.

– Det er ikke så meget det økonomiske, der er problemet. Forskellen på vores forventede indtjening og vores tab er ikke det, der gør mig tosset.

– Jeg troede faktisk, at vi gjorde det rigtige. År for år har vi gjort, hvad vi kunne for at følge med og optimere betjeningen af folkemødegæsterne. Vi holder længe åbent, fordi vi lokale i de første år med Folkemødet blev haglet ned, fordi vi lukkede for tidligt.

– Vi fik at vide, at vi ikke var i stand til at løfte opgaven. Så vi holdt møder i erhvervsforeningerne for at finde ud af, hvad vi skulle gøre, og vi kom frem til nogle gode løsninger, siger Simon Jensen.

På havnegrillen var en del af løsningen at supplere det garvede personale med ekstra personale, der normalt betjener kunder om natten i 7-Eleven-butikker i København. Men så stort et engagement kommer man ikke til at se fra havnegrillen på fremtidige folkemøder, fortæller Simon Jensen.

– Fremover lukker vi i hvert fald tidligere – hvis ikke vi finder på noget andet. Så lukker festen hos os klokken 10, som vi plejer, siger han.

SENESTE NYHEDER

19. JUN 2018 • 06:57 FOR ABONNENTER
Stor ferieaktør ønsker færgeafgang flyttet
18. JUN 2018 • 18:07 FOR ABONNENTER
Svanen gik på vingerne som byens nye cocktailbar
18. JUN 2018 • 16:44 FOR ABONNENTER
De blev båret på hænder og fødder

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste