41 procent mener, at Folkemødet skal flytte
Foto: Berit Hvassum

17. JUN 2017 • 12:09 • AF TOMMY KAAS

41 procent mener, at Folkemødet skal flytte

41 procent af danskerne mener, at Folkemødet bør flytte rundt i landet fra år til år. Særligt nordjyderne mener, det er en god ide, mens flest i Region Hovedstaden mener, Folkemødet skal blive på Bornholm.

Det oplyser Danmarks Statistik på baggrund af dag til dag-undersøgelser foretaget under Folkemødet.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er ikke blandt de 41 procent, der mener, at den politiske festival skal flytte sig fra Allinge.

– Mit klare synspunkt er, at Folkemødet hører til på Bornholm, siger han i lørdagens udgave af Bornholms Tidende.

Det udsagn bakkes op af flertallet i undersøgelsen. Næsten 53 procent taler for, at Folkemødet skal ligge, hvor det nu har ligget i sine syv udgaver.

Undersøgelsen er baseret på svar fra 1.106 mennesker.

Demokratiet er blevet svagere
Ud over danskernes holdning til Folkemødets forankring påviser lørdagens undersøgelser fra Danmarks Statistik blandt andet også følgende:

– 46 pct. af befolkningen mener, at det danske demokrati er svagere i dag, end det var for ti år siden. 41 pct. mener, at det er status quo, mens kun 10 pct. mener, at demokratiet er blevet stærkere.

– 77 pct. mener, at det giver mest mening at støtte og have fokus kvinderne, hvis man vil skabe udvikling i verdens fattige lande. Med 85 pct. er der en overvægt af kvinder, der har den holdning mod 67 pct. af mændene

– 43 pct. af danskerne mener ikke, at der bliver gjort nok for sundheden på de danske arbejdspladser. 26 pct. mener, at det gør der.

SENESTE NYHEDER

23. MAJ 2018 • 20:21 FOR ABONNENTER
Socialudvalgets formand: Botilbud skal være det rette
23. MAJ 2018 • 16:15 FOR ABONNENTER
Lejerbo: Vi forhandler med en mulig køber
23. MAJ 2018 • 16:10 FOR ABONNENTER
Boligforening på randen af konkurs

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste