Destinationen: Det klassiske Bornholm skal have andre ben at stå på
Hammershus. Foto: Berit Hvassum

17. JUN 2017 • 19:55 • AF WILLIAM BRØNS PETERSEN

Destinationen: Det klassiske Bornholm skal have andre ben at stå på

Ordstyreren under fredagens debat om outdoorturisme i "turismeministeriets" telt på Nordlandspladsen sagde det meget præcist: Bornholm har været på en rejse de seneste 20-30 år.

– I har flyttet jer fra at være en lejrskoledestination, hvor man kom over til en Krølle Bølle-is, var på Hammershus, og så var det ligesom det. Det er I flyttet jer fra. I er blevet en gourmetdestination, og jeres nye sort er outdoorturisme, lød beksrivelsen fra Tina Baungaard-Jensen fra Ehrenberg Kommunikation, hvorefter hun spurgte Destination Bornholms direktør, Pernille Lydolph:

– Hvor er det, I skal hen?

– Det er rigtig vigtigt, at vi holder fast i noget af det, som vi altid har været dygtige til. Det, som vi kalder det klassiske Bornholm: Kulturarven, kulturinstitutionerne, rundkirkerne, Hammershus og så videre, siger ernille Lydolph.

– Men vi skal også have nogle andre ben at stå på. Det er der, outdoor- og gourmetturismen kommer ind. Vi tror på, hvis vi arbejder strategisk med outdoorturismen, at vi kan nå et lidt yngre segment, end vi tidligere har kunnet, siger direktøren og tilføjer:

– Med outdoorturismen har vi mulighed for at aktivere nogle besøg relativt tidligt. Vi ved, at 80 procent af vores gæster kommer igen, så kan vi få en ung mountainbike-nørd til at komme som 25-årig, så er sandsynligheden for, at han eller hun kommer igen, når man har familie senere i livet, relativt stor.

Potentialet i outdoorturismen er direktøren overbevist om. Ifølge hende kommer 67 procent af Bornholms gæster i juli og august – og med outdoorturismen håber man på flere gæster uden for højsæsonen.

SENESTE NYHEDER

MEST LÆSTE BORNHOLM


13. AUG 2017 • 13:06

Store Oprydningdag

Efter Store Legedag fredag og lørdag, blev det søndag store oprydningsdag i

13. AUG 2017 • 09:55

1.100 cyklister på vej øen rundt

Så er starten gået på årets Bornholms Rundt på cykel.

12. AUG 2017 • 16:34

Legedag på niveau med sidste år

Det overskyede vejr og et par regnbyger kunne ikke holde gæsterne væk fra S

12. AUG 2017 • 11:23

Vinden driller kajakroere

Bornholm Rundt i havkajak fik en strålende start med to gode dage med ...

12. AUG 2017 • 08:08

Flere end 1.000 cykler Bornholm Rundt

Tilmeldingen til søndagens Bornholm Rundt på cykel har rundet de magis...

Mest læste