Tre gode råd til at undgå Malwareangreb

SPONSORERET AF ANTI-EXPLORATOR

Tre gode råd til at undgå Malwareangreb

Inden for IT verdenen opstår der ofte nye begreber og nye fænomener, men et begreb som WannaCry, har været på de flestes læber i løbet af de sidste par uger. At hele verden blev involveret i en IT storm, hvor over 70 lande blev ramt af et virusudbrud. Dette var både privatpersoner og virksomheder, og Danmark var en af de 70 lande, der blev ramt. Så selvom du måske ikke kendte til navnet på dette angreb, er det helt sikkert noget du har hørt om og du frygtede måske endda, at du ville være en af de uheldige, der blev ramt. Selvom stormen umiddelbart ser ud til at have lagt sig, kan der sagtens komme flere voldsomme vindstød her efterfølgende. Det er derfor en god idé at sikre sig i mod disse angreb bedst muligt. Derfor får du her tre gode råd til, hvordan du barrikadere dig bedst muligt i mod disse virusser og kommende hackerangreb.

Vær opmærksom
Uanset hvad du laver på din computer, skal du være opmærksom på hvad du foretager dig og hvilke websites du besøger. Derudover skal du også holde godt øje med din mail, hvis du modtager noget uønskede, eller noget der ser mistænkeligt ud, er det en god ide at undersøge omstændighederne nærmere, inden du åbner mailen. Hvis du for eksempel får en mistænkelig mail, hvor afsenderen står som værende en virksomhed, så kontakt denne virksomhed inden du gør mere ved mailen. Derudover skal du aldrig udlevere dine personlige oplysninger, eller bekræfte noget du ikke ved hvad er. Det kan bruges i mod dig i penge sager, eller smitte din computer med virus. Så du skal ikke stole på hvem som helst, og du skal altid have øjnene åbne.

Antivirus- og antimalwareprogrammer er det bedste skjold
Det bedste du kan gøre for din computer, er at installere et antivirusprogram. Udover det er det vigtigt, at du husker at opdaterer dine programmer på computeren. De sørger nemlig for, at det er sværere for en virus at trænge ind på din computer. Når programmerne kører som de skal, er det her antivirusprogrammet spiller ind. Du er så heldig, at der er gratis prøve på dansk anti malware, så det kan du passende få installeret. Så bliver du beskyttet både i mod Malware, Spyware, Trojanere og Rootkits, så din computer kan være i sikkerhed i mod et nyt hackerangreb. Ifølge Techradar er anti malware den bedste beskyttelse, du kan give din computer. Så det er bare med at få installeret programmet med det samme.

Hold dig opdateret
Det er vigtigt, at du følger med på de i medierne, så du kan holde dig opdateret på, hvornår du skal være ekstra opmærksom. Under WannaCry angrebet, blev hele den danske befolkning, og nok også resten af verdens befolkning, advaret i mod det her angreb. Alle blev frarådet at åbne mistænkelige mails og samtidig være ekstra opmærksomme, når de skulle bevæge sig rundt på deres computere. Så det er ikke nok at holde din computer opdateret, du skal også selv være opdateret på hvad der sker ude i verden, og handle ud fra det. Hvis ikke WannaCry skandalen blev belyst i medierne, var der nok en del flere mennesker, der ville være blevet ramt af den pågældende virus. Så vær opmærksom, der kommer helt sikkert sådan et angreb igen. Hvornår det sker, er der ingen der ved. Så hold dig opdateret, og følg med i medierne så godt du kan.

Gør det for din computers skyld
Så hvis du blot følger disse råd og forbliver opmærksom, så har du gjort hvad du kan, for at beskytte sig selv bedst muligt. Hermed ikke sagt, at det ikke vil ske for dig. Men nu ved du i hvert fald hvad du kan gøre, for at imødekomme alle farer, der truer din computers sikkerhed. Din computer vil takke dig, og du vil også selv være taknemlig. Hvis din computer bliver hacket, vil det føles som om nogen har brudt ind i dit hus, og har rodet rundt i den undertøjsskuffe. De kan finde alle dine private filer, det gælder både billeder, videoer, dokumenter osv. Du bliver frarøvet alle former for privatliv og samtidig med det er der andre, der har kontrol over dine private ting. Så pas på hvad du foretager dig på din computer. Hvis ikke for din egen skyld, så for din computers.
Mest læste

19. JAN 2019 • 19:17 FOR ABONNENTER

Frederik føler sig klar til Superligaen